Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόντρες με σπασμένα φρένα για τα… 200 στο Μαξίμου

Κόντρες με σπασμένα φρένα για τα… 200 στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογικός Νόμος, Ελληνική Κυβέρνηση, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ΠΑΣΟΚ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Να σπάσει τα φρένα του και να πιάσει τα… 200 συνεχίζει να επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο μέχρι την ύστατη στιγμή της ψήφισης που θα γίνει μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Αξιωματούχοι του Μαξίμου σημειώνουν οτι το έργο της άμεσης εφαρμογής του νέου εκλογικού είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, βασίζοντας τις υπάρχουσες ελπίδες τους στο τρικ του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή να διαχωρίσει το άρθρο 2 για την κατάργηση του μπόνους και την διατάρηση του ορίου του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Ενδεικτικά παραπέμπουν στη στάση του Περισσού, καθώς το ΚΚΕ μετά την αλλαγή Κουρουμπλή ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει την κατάργηση του μπόνους, αλλά και το ακροτελεύτιο άρθρο που ορίζει την έναρξη ισχύος του νόμου.

Αποτέλεσμα είναι πλέον η κυβερνητική πρωτοβουλία να έχει ανεβάσει τον αριθμό των εδρών που θα υπερψηφίσουν την απλή αναλογική στις 179.

Εάν σε αυτές προσθέσει κανείς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, στις οποίες η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν προσβλέπει αν και πιθανότατα θα υπερψηφίσει, ο αριθμός φτάνει τις 197, απέχοντας μόλις τρεις από το πολυπόθητο 200.

Την ίδια ώρα 103 βουλευτές έχουν ταχθεί υπέρ της καταψήφισης του νομοσχεδίου για την απλή αναλογική. Το ΠΑΣΟΚ (πλήν του Θεοχαρόπουλου), ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Στάθης Παναγούλης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η άμεση εφαρμογή του εκλογικού περνάει μέσα από τη διαφοροποίηση βουλευτών από τις κομματικές τους γραμμές, με την κυβέρνηση να καλλιεργεί κλίμα για ψήφο κατά συνείδηση, επιχειρώντας να πιέσει τους βουλευτές που προέρχονται κυρίως από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστερας.

Παράλληλα, κλιμακώνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για “κακό παρακολούθημα της ΝΔ” και “τρόικα… εκλογικού”, αφού για μία ακόμη φορά Χαριλάου Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως συνασπίζονται με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Οι πιέσεις πάντως στοχεύουν κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, όπου η οβιδιακή αλλαγή από την υπερψήφιση για την οποία έκαναν διαρροές στελέχη της, αποδίδεται στις πιέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου…

Σχετικά άρθρα