Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγκάρντ η… σοσιαλίστρια συγκρίνει το σήμερα με τον Α΄ Παγκόσμιο (βίντεο)

Λαγκάρντ η… σοσιαλίστρια συγκρίνει το σήμερα με τον Α΄ Παγκόσμιο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κριστίν Λαγκάρντ, Ντόναλντ Τραμπ,

«Ελπίζω να μην βρισκόμαστε στην κατάσταση λίγο πριν την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1914. Εύχομαι να έχουμε πάρει μαθήματα από τη  Ιστορία ώστε να αντιμετωπίσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο της παγκοσμιοποίησης, όπως οι κοινωνικές ανισότητες και τα περιβαλλοντικά προβλήματα, με στόχο να μην απολέσουμε τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει».

Κι όμως, τα παραπάνω λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον σοσιαλιστή, αλλά στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε συνέντευξή της στους «Financial Times» με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων στο θώκο της είπε κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

«Οι πολιτικές κατά του ελεύθερου εμπορίου τις οποίες προτείνει ο Ντόναλντ Τραμπ διακινδυνεύουν την εκτόξευση ενός κινήματος προστατευτισμού, το οποίο μπορεί να βλάψει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία», υπογράμμισε η κυρία Λαγκάρντ,  η οποία πρόσθεσε πως το «Brexit» ήδη επισκιάζει τις προσπάθειες για παγκόσμια ανάπτυξη.

«Η αβεβαιότητα που θα περιβάλλει μια προεδρία Τραμπ θα προκαλέσει αστάθεια στις διεθνείς αγορές», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, συγκρίνοντας μια διακοπή στην πορεία τής παγκοσμιοποίησης με την περίοδο πριν την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σχετικά άρθρα