Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νευρικός κλονισμός στη Συγγρού: Απασφαλίζουν εναντίον Μητσοτάκη

Νευρικός κλονισμός στη Συγγρού: Απασφαλίζουν εναντίον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Απόστολος Τζιτζικώστας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Εκλογικός Νόμος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Έντονοι τριγμοί σημειώνονται στη Συγγρού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαπιστώνει ότι λίγους μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, η θέση του μετά τις αλλεπάλληλες επικοινωνιακές ήττες, είναι πιο επισφαλής από ποτέ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει να ανησυχεί μονάχα για το νεο πονοκέφαλο με την εισαγγελική διερεύνιση του συνεργάτη του για το ενδεχόμενο συνέργειας σε φοροδιαφυγή μέσω της UBS, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη το TRIBUNE, αλλά και για τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, καθώς όπως όλα δείχνουν τα διάφορα στρατόπεδα της ΝΔ παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα…

Και αυτό διότι οι πληγές από την εσωκομματική μάχη διαδοχής είναι ανοιχτές, ενώ συγχρόνως οι κινήσεις τακτικής στο εσωτερικό του κόμματος και η προσπάθεια “μητσοτακικοποίησης” όλου του κομματικού μηχανισμού έχει ενοχλήσει σφόδρα, με αποτέλεσμα σημαντικοί πυλώνες της παράταξης να αμφισβητούν ευθέως τον προεδρικό θώκο και κεντρικές πολιτικές επιλογές του.

Πριν από λίγες ημέρες ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε ταχθεί υπέρ της απευθείας από το λαό εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, θέση εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του κ. Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα είχε εκφραστεί θετικά σημεία του εκλογικού νόμου που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως η ψήφος στα 17, τη στιγμή που η ΝΔ δηλώνει πως όταν γίνει κυβέρνηση θα τον καταργήσει.

Η ψήφος για τους 17άρηδες, την οποία ξέκοψε και επίσημα χθες ο Μάκης Βορίδης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον νέο εκλογικό νόμο, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

Την ίδια ώρα ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει από τα κατευθυνόμενα πυρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος χθες απασφάλισε, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στη Συγγρού.

Ο εσωκομματικός επικεφαλής της καραμανλικής πτέρυγας αμφισβήτησε ευθέως ότι επί των ημερών Μητσοτάκη η ΝΔ πήρε δημοσκοπικό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγόρησε για παραγκωνισμό και άφησε χοντρές αιχμές για την αντιπροεδρία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αυτό που προκάλεσε ωστόσο το μεγαλύτερο μένος στο στρατόπεδο Μητσοτάκη, είναι το γεγονός ότι εκτός κομματικής γραμμής και σε αντίθεση με τη ρητορική Μητσοτάκη, Βορίδη και Γεωργιάδη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προχώρησε σε ανοιχτή ρήξη για το θέμα του plan X του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι “οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν Plan B”.

Έτσι, την ώρα που η ηγετική ομάδα της ΝΔ πολώνει σε πρωτοφανή επίπεδα το πολιτικό σκηνικό, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι, για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζεται «εθνική συνεννόηση» στα βασικά ζητήματα, καθώς επίσης και ότι η στρατηγική του «Παραιτηθείτε» και των εκλογών αναπαράγει την κρίση και επιτρέπει στον Τσίπρα να διατηρεί τη θέση του.

Το μούδιασμα της Συγγρού από τις συστοιχίες Μεϊμαράκη ήταν εμφανές στην τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει αρκέστηκε να πει ότι «ο κ. Μεϊμαράκης είναι πρώην πρόεδρος του κόμματος, εξέχον – κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Έχει γνώση και μεγάλη εμπειρία. Και η άποψή του είναι πάντα σεβαστή και χρήσιμη. Όλοι γνωρίζουν ότι η πόρτα του προέδρου του κόμματος είναι πάντα ανοιχτή».

Την ίδια ώρα, έντονος είναι ο προβληματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση των “σαμαρικών”.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμάται από το γαλάζιο επιτελείο ότι με τις διαρκείς παρεμβάσεις του και τις “νουθεσίες” προς τον νέο πρόεδρο καλλιεργεί κλίμα συντήρησης του ρεύματος που έχει υποσκελίζοντας τη νέα ηγεσία, με αποτέλεσμα βουλευτές και στελέχη που πρόσκεινται σε αυτόν να καλλιεργούν προσδοκίες για επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού σε ένα σχήμα “εθνικής ενότητας”, δίχως φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα