Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα καλεί Τσίπρα: Συνάντηση με αφορμή το ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία

Ομπάμα καλεί Τσίπρα: Συνάντηση με αφορμή το ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πολωνία,

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι (τοπική ώρα), στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση θα γίνει με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου και θα είναι διάρκειας μισής ώρας περίπου.

Η ατζέντα θα περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα και το χρέος, ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη (ιδίως το Brexit), το προσφυγικό, αλλά και θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

Η συνάντηση κρίνεται υψίστης σημασίας, ενώ έρχεται την ώρα που το ΝΑΤΟ θα έχει ως κύριο μενού της Συνόδου τις σχέσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας με τη Μόσχα και τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας προς την ΕΕ.

Έτσι, ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ… παίρνει σειρά για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον.

Σχετικά άρθρα