Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άδειασμα ολκής σε Κυριάκο από Μεϊμαράκη: Έπρεπε να έχει plan B ο Τσίπρας

Άδειασμα ολκής σε Κυριάκο από Μεϊμαράκη: Έπρεπε να έχει plan B ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης, Δραχμή, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ευρώ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ,

Την άποψη ότι οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να έχουν Plan B εξέφρασε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αφήνοντας αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πρέπει να σας πω ότι εγώ και τότε είχα τοποθετηθεί λέγοντας ότι οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν plan Β. Αυτό τι σημαίνει όμως. Οι κρατικές αρχές, όχι ο κολλητός μου ή όποιον αυθαίρετα σύμβουλό μου παίρνω», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Όχι ο Γκαλμπρέιθ ο οποίος πληρώνεται, φεύγει και είναι γνωστός ο ρόλος του και όχι μόνο ο Γκαλμπρέιθ, αλλά και το επιτελείο του. Διότι ο Γκαλμπρέιθ από κάτω θα πάρει ένα άλλο επιτελείο, άλλους δέκα οι οποίοι δεν μπορεί να γνωρίζουν τι θα κάνει η χώρα την ώρα κατά την οποία θα πάρει μία απόφαση».

«Άρα θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να υπάρχει ένα plan Β το οποίο όμως θα ήταν κτήμα του ιδίου του υπουργού Οικονομικών και θα έπρεπε να είναι και κτήμα του πρωθυπουργού», τόνισε επίσης ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ.. «Επομένως κατά τη γνώμη μου ο πρωθυπουργός έδωσε την εντολή και από κει και πέρα ερευνητέο αν ήξερε ή όχι – που φαίνεται ότι ήξερε- ότι αυτό το plan Β το φτιάχνουν κάποιοι πιθανόν και τυχοδιώκτες. Κάποιοι πάντως άσχετοι, ξένοι, οι οποίοι μπορεί και να ‘παίζαν και στα χρηματιστήρια και να έκαναν επιθέσεις και να κάναν ό,τι θέλανε. Και να ζητάνε αλλαγές τραπεζών, με δικούς τους και τελικά και τα πράσινα δάνεια να τα ‘κάναν κι αυτά προβληματικά».

Βολές για τις επιλογές του Κυριάκου

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη επικεφαλής της παράταξης δεν έχουν συναντηθεί.

Στο ερώτημα πώς βλέπει την πολιτική του παρουσία στο μέλλον και αν διατηρεί ηγετικές φιλοδοξίες ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ήταν ξεκάθαρος: «Θεωρώ ότι για μένα αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει. Και πιστεύω ότι θα κάνω αυτό που έκανα πάντα δηλαδή να βοηθήσω τη νέα ηγεσία και τη Ν.Δ. να γίνει πλειοψηφία με πρόγραμμα και να μπορεί να το εφαρμόσει»

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η διοίκηση του κόμματος και η νομή της κομματικής εξουσίας είναι κάτι που αφορά τον πρόεδρο. Στα πρόσωπα δύσκολα θα συμφωνήσουμε ποτέ. Και πρέπει να σας πω κιόλας ότι ήδη δεν συμφωνούμε, σε πάρα πολλά από αυτά. Εγώ πιστεύω ότι με πολλούς μπορούμε να συνυπάρχουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά δεν μπορεί να είναι στην ηγετική ομάδα. Δεν μπορεί να κραυγάζουν», φωτογραφίζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο ερώτημα αν πρόκειται να γίνει πιο συγκεκριμένος ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Δεν νομίζω ότι βοηθάν αυτά, ούτε θέλω να δημιουργήσω τέτοιου είδους ζητήματα ή να δώσω τροφή σε εσωκομματική συζήτηση και να μου πουν κιόλας ότι τώρα που είμαστε μπροστά και όλα τα σχετικά. Εγώ πειθαρχώ σε αυτά».

Η απάντηση του Γ. Κουμουτσάκου:

Με αφορμή τη δήλωση του Ευ. Μεϊμαράκη, ότι από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος του κόμματος δεν έχουν συναντηθεί, ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, είπε ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει γνώση και μεγάλη εμπειρία και πως η άποψή του είναι σεβαστή και χρήσιμη. «Η πόρτα του προέδρου της ΝΔ είναι πάντα ανοιχτή» πρόσθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά άρθρα