Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τέλος της διαπλοκής των καναλαρχών προανήγγειλε ο Σπίρτζης (βίντεο)

Το τέλος της διαπλοκής των καναλαρχών προανήγγειλε ο Σπίρτζης (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Διαπλοκή, Τηλεόραση, Χρήστος Σπίρτζης,

Το νέο τηλεοπτικό τοπίο μέσα σε συνθήκες νομιμότητας από το φθινόπωρο προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως τα υπάρχοντα κανάλια δεν θέλουν να υπάρχει ελάχιστος αριθμός δημοσιογράφων, τεχνικών καθώς έχουν προσφύγει ενάντια στην υπουργική απόφαση που το κατοχυρώνει.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στον Αύγουστο. Θέλουμε το Φθινόπωρο να υπάρχει νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών.

«Πάμε να φέρουμε τη νομιμότητα και να βαθύνουμε τη δημοκρατία στη χώρα», είπε ο κ. Σπίρτζης, ξεκαθαρίζοντας ότι «το Κοινοβούλιο και όχι ο κ. Παππάς, πήρε την απόφαση για τα τέσσερα κανάλια».

Παράλληλα, απέκρουσε τις κατηγορίες περί συναλλαγής, τονίζοντας πως “εάν συναλλασόμασταν με τα κανάλια και τους καναλάρχες, αν συμμετείχαμε στο τρίγωνο της διαπλοκής θα είχαμε αποφύγει τη σύγκρουση και κανείς δεν θα πυροβολούσε την κυβέρνηση”.

Όσον αφορά στην επιστολή της Κομισιόν αναφέρθηκε σε «καταγγελία και λόμπινγκ στις Βρυξέλλες», σημειώνοντας πάντως, πως η Επιτροπή «κάνει άριστα τη δουλειά της». Διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πολλή καλή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης μιλώντας για το ΤΑΙΠΕΔ υποστήριξε πως «δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον, δεν το νοιάζει πόσο θα πουλήσει τη δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει».

Προανήγγειλε επίσης ότι θα εφαρμοστεί πιλοτικά ως τον Αύγουστο και συνολικά ως τα Χριστούγεννα το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με το ηλεκτρονικό ειστήριο, που θα ξεκινήσει από τα λεωφορεία, οι επιβάτες θα πληρώνουν ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν, σύμφωνα με τον κ.Σπίρτζη ο οποίος και τόνισε: Έχουμε χρέος να εξορθολογίσουμε τις αστικές συγκοινωνίες.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά άρθρα