Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρίχνει άλλα 500 εκατ. ευρώ η Cosco – Τι συμφωνήθηκε με τον Τσίπρα

Ρίχνει άλλα 500 εκατ. ευρώ η Cosco – Τι συμφωνήθηκε με τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Cosco, Αλέξης Τσίπρας, Κίνα, Σαγκάη,

Για σημαντικές επιπλέον επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της Cosco στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του τετ α τετ που είχαν στα κεντρικά του κινεζικού κολοσσού στη Σαγκάη.

Ο Χου Λιρόνγκ τόνισε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως στόχος της Cosco, πέραν των 350 εκατ. ευρώ που προβλέπονται από τη σύμβαση για τον ΟΛΠ, είναι η επέκταση των επενδύσεων στον τομέα της κρουαζιέρας, όπου το λιμάνι του Πειραιά θα αποτελέσει το επίκεντρο της δραστηριότητας.

Με την παράθεση όλων των επενδυτικών πλάνων της Cosco ο Λιρόνγκ δεσμεύθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού του Πειραιά, ώστε να μπορέσει να υποδεχθεί ακόμα και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το οποίο είναι “φορτωμένο” με 4.000 τουρίστες.

Στόχος της Cosco είναι να αυξηθεί κατακόρυφα στα 3 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών κρουαζιέρας.

Παράλληλα, επί τάπητος έθεσε ο επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού και την αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Με την επένδυση αυτή, πρόσθεσε ο Χου Λιρόνγκ, θα μπορούν στην προβλήτα να αποθηκευτούν 7 εκατ. κοντέινερς κα στο μέλλον 10 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι ο Πειραιάς θα γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι κοντέινερς στη Μεσόγειο. Επίσης, θα γίνουν επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και πάρκινγκ οχημάτων όπου θα μπορούν να σταθμεύουν 20.000 οχήματα.

Σχετικά άρθρα