Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διθύραμβοι Κινέζων διπλωματών: Ο Πειραιάς μόνο η αρχή των κινεζικών επενδύσεων

Διθύραμβοι Κινέζων διπλωματών: Ο Πειραιάς μόνο η αρχή των κινεζικών επενδύσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κίνα, Πειραιάς, Πεκίνο,

Διθύραμβοι από τους Κινέζους διπλωμάτες για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα αφού εξέφρασαν ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο σύμφωνα με κυβερνητικές κύκλους.

«Η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά είναι το κεφάλι του Δράκου της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας» τονίζουν οι ίδιες πηγές , εκτιμώντας ότι «θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη συνεργασία σε διάφορους τομείς και θα καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό σταθμό της στρατηγικής του Πεκίνου “μια ζώνη, ένας δρόμος” και θα ωθήσει σε νέα ύψη τις σινο-ελληνικές σχέσεις».

“Η Κίνα θεωρεί πλέον την Ελλάδα στρατηγικό της εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση”

Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του, σημείωναν με έμφαση ότι «η Κίνα θεωρεί πλέον την Ελλάδα στρατηγικό της εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζει να δει την Αθήνα να αποτελεί το “κεφάλι του δράκου” και στο πλαίσιο της συνεργασίας Κίνας-ΕΕ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά στο «κεφάλι του Δράκου» σχετίζεται με μια κινεζική παροιμία που λέει ότι για να κινηθεί ο Δράκος πρέπει πρώτα να κινηθεί το κεφάλι του.

Σχετικά άρθρα