Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτσης: Το καμπανάκι της Δημοκρατίας να το χτυπάμε όταν χρειάζεται

Βούτσης: Το καμπανάκι της Δημοκρατίας να το χτυπάμε όταν χρειάζεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Νίκος Βούτσης, Νίκος Δένδιας, Πρόεδρος της Βουλής,

«Το καμπανάκι της Δημοκρατίας καλό είναι να το χτυπάμε για όσα θέματα χρειάζεται και όταν χρειάζεται και για όπου χρειάζεται. Κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα», ήταν η απάντηση του προέδρου της Βουλής στο διάβημα διαμαρτυρίας που έκανε η Ν.Δ. δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νίκου Δένδια.

Ως το τέλος του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η συζήτηση του αιτήματος της Ν.Δ. για εξεταστική σχετικά με την οικονομία και την συμφωνία του 2015.

«Το πώς θα ασκήσω τον υπερκομματικό μου ρόλο, ο καθένας δοκιμάζεται στην κοινωνία και στη Βουλή και ο καθένας κρίνεται», τόνισε μιλώντας με δημοσιογράφους ο κ. Βούτσης.

Υπενθύμισε ότι «στις 14 Ιουνίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. μου έστειλε επιστολή που αναφερόταν σε θέματα που κατά την γνώμη του είναι σοβαρά για την λειτουργία του κοινοβουλευτικού έργου. Η επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα αυθημερόν και την επομένη δόθηκε και συνέντευξη τύπου».

«Το πώς θα απαντήσω είναι απολύτως δικό μου με την έννοια ότι δεν ήταν μία προσωπική επιστολή και ουδέποτε απάντησα ούτε πρόκειται να απαντήσω. Ήταν μία πολιτική κίνηση. Την μελέτησα και επέλεξα να απαντήσω με δύο τρόπους. Ο ένας ήταν περιπτωσιολογικός. Στην διάσκεψη των Προέδρων δύο φορές έθεσα θέματα καλύτερης νομοθέτης, όπως να έρχονται για συζήτηση προτάσεις νόμων από κόμματα», είπε.

Πρόσθεσε ότι «ο άλλος τρόπος, ο δημόσιος, ήταν ότι στις 28 Ιουνίου, στην συζήτηση για τον Κανονισμό αναφέρθηκα σε όλα τα ζητήματα που είχε θέσει η Ν.Δ., ένα προς ένα. Και αυτοκριτικά και επεξηγηματικά. Άρα δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα σ’ αυτό το ζήτημα, θα έπρεπε να είχε εισπραχθεί θετικά ο τρόπος που ανταποκριθήκαμε. Το ότι έρχεται και επανέρχεται το ζήτημα δεν βοηθά, δημιουργεί πεδίο παρεξηγήσεων».

Για το αίτημα της Ν.Δ. για Εξεταστική ο κ. Βούτσης είπε ότι θα υπάρξει συζήτηση ύστερα από συνεννόηση με την κυβέρνηση και παραδέχθηκε πως «βεβαίως υπήρξε καθυστέρηση, αλλά υπήρξαν περιπτώσεις που η συζήτηση δεν έγινε ποτέ».

Σχετικά άρθρα