Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σφαλιάρα” Κομισιόν στη ΝΔ και τη διαπλοκή για τις άδειες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Αλαφούζος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γκίντερ Έτινγκερ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Ψυχάρης, Τηλεόραση, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δηλώνει στο ευρωπαϊκό πρακτορείο Euractiv.com ότι η επιστολή Ετινγκερ και τα ζητήματα που θέτει δεν έχουν καμία σχέση με τον εν εξελίξει διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών.

Ξεκαθαρίζει ότι η αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο δεν απασχολεί την Κομισιόν.

Μετά την εξέλιξη αυτή, εκτεθειμένη μένει η αντιπολίτευση και οι καναλάρχες που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα, υποστηρίζοντας δήθεν ότι μετά την επιστολή Ετινγκερ ο διαγωνισμός για τα κανάλια “είναι στον αέρα”.

Η ΝΔ ακολουθώντας τη γραμμή Αλαφούζου και Ψυχάρη σύρθηκε σε νέο επικοινωνιακό φιάσκο “μεγατόνων”.

Τους εκθέτουν τα ίδια τους τα λόγια.

Τι έλεγαν μόλις χτες

Υπενθυμίζεται πως για «ηχηρή παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική κυβέρνηση» έκανε λόγο η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών.

Χαρακτηριστικά σημείωνε πως «στον αέρα βρίσκεται ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών, όπως διαφαίνεται από την προειδοποιητική επιστολή του Γκ. Ετινγκερ προς την ελληνική κυβέρνηση, καθώς υπάρχει σειρά παραβιάσεων σχετικά με το τηλεοπτικό φάσμα συχνοτήτων και τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών».

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. Μεταξύ άλλων τόνιζε πως «η επιστολή-κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει το σχέδιο της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες και να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων».

Και πρόσθετε πως «η απάντηση που έσπευσε να εκδώσει ο κ. Παππάς είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται. Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό. Το σχέδιό τους δεν θα περάσει.

Κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς άσκησε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σε δήλωσή του έκανε λόγο για «απάντηση-κόλαφο» από τον αρμόδιο επίτροπο, εξαπολύοντας πυρά προς τον υπουργό Επικρατείας.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις το Ποτάμι ανέφερε πως «καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αναγνωρίσει στις Ανεξάρτητες Αρχές τον ρόλο που οφείλουν να έχουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα και να εγκαταλείψει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος νέας διαπλοκής».

Σχετικά άρθρα