Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης υπερασπίζεται το τουρκικό Προξενείο σε παραληρηματική ανακοίνωση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης υπερασπίζεται το τουρκικό Προξενείο σε παραληρηματική ανακοίνωση!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ξάνθη, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρκικό Προξενείο, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ,

Σε ρόλο υπερασπιστή του τουρκικού Προξενείου και της εθνικιστικής κεμαλικής προπαγάνδας η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, που σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι όσοι λένε πως οι Πομάκοι και οι Ρομά καταπιέζονται από το τουρκικό προξενείο είναι “ακροδεξιοί” και… πράκτορες του ελληνικού κράτους!

Συγκεκριμένα, η οργάνωση του κόμματος στην Ξάνθη, σε παραληρηματική ανθελληνική ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία ολοφάνερα πλέον αναλαμβάνει το ρόλο φερέφωνου του τουρκικού Προξενείου και των ακροδεξιών εθνικιστών που καθοδηγούνται από την Άγκυρα, αναφέρει:

«Η (ακρο)-δεξιά-πατριωτική αφήγηση του συστήματος, αρκετά συνοπτικά και περιγραφικά, μιλά για την καταπίεση, που υφίστανται τα δυο κομμάτια από τους τουρκογενείς, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του τουρκικού προξενείου. Συντονιστής της άμυνας απέναντι στην τουρκική πολιτική (τουρκοποίηση, κοσσοβοποίηση της Θράκης κτλ) είναι το ΥΠΕΞ», υπογραμμίζεται, ενώ αναφορικά με την κομματική στάση τονίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απέναντι σε αυτό το δίπολο, το οποίο στη δεδομένη περίοδο έχει κοινό πολιτικό συμφέρον από την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και την εκ νέου ανάδειξη ελεγχόμενων πολιτικών παραγόντων της μειονότητας, κυρίως ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.».

«Άνθρωποι της μειονότητας όπως η Σουλεϊμάν Σαμπιχά λειτουργούν ως τα θύματα της πολιτικής του προξενείου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της τοπικής Ξάνθης, καθώς και ότι «η ίδια προσωπικά και η δράση της μας είναι γνωστή από δεκαπενταετίας και είναι πάγια η επιλογή μας να μην έχουμε καμία επαφή με την ίδια αλλά και με τους κύκλους που συναλλάσσεται».

Όπως υπογραμμίζει επίσης «η κ.Σουλεϊμάν Σαμπιχά δεν αποτελεί επιλογή από την μειονότητα, δεν την εκφράζει και προκαλεί έντονες αντιδράσεις όχι μόνο στη μειονότητα αλλά και στην πλειονότητα. Ο ρόλος της είναι γνωστός όλα αυτά τα χρόνια (συνεργασία με τον μεγαλοεργολάβο Εμφιετζόγλου και Δίκτυο 21, μαύρες χρηματοδοτήσεις το ΥΠΕΞ, ‘πολιτικό σουλάτσο’ σε ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ., ΠΑΣΟΚ, επαφές με Αμερικανό πρόξενο, ‘διαχειρίστρια’ προγραμμάτων επιμόρφωσης ρομά κτλ».

Καταλήγοντας υποστηρίζει πως από τον αποκλεισμό Σαμπιχά, αυτοί που ενοχλήθηκαν είναι «άνθρωποι του συστήματος, ακροδεξιά και δεξιά στοιχεία, εξαρτημένες φυλλάδες που αντιμάχονται τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι γραφικοί πολιτικοί», φωτογραφίζοντας τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Νομίζουμε ότι πλέον τα όσα συμβαίνουν στην Ξάνθη, στην τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεφεύγουν από τα πλαίσια της πολιτικής και αφορούν, ολοκάθαρα, την ασφάλεια της Ελληνικής Πολιτείας.

Στη φωτογραφία ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, πρωτοπαλίκαρο και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ποζάρει όλο υπερηφάνεια μπροστά στην τουρκική σημαία και στο πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ. Κατά τα άλλα είναι “αριστεροί” και δεν έχουν καμία σχέση με τον εθνικισμό…

Σχετικά άρθρα