Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δημήτρης Μάρδας στο Ισραήλ για ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου

Ο Δημήτρης Μάρδας στο Ισραήλ για ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Μάρδας, Ισραήλ, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας του ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου βρέθηκε στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα, στο Ισραήλ.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις 28 Ιουνίου έως σήμερα, ο κ. Μάρδας πραγματοποίησε σειρά επαφών με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς (μεγάλες κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες, υπεύθυνους πολεοδομικού σχεδιασμού και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης τεχνογνωσίας) της ισραηλινής κατασκευαστικής αγοράς.

Κοινοπραξίες σε δημόσια και ιδιωτικά έργα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ιδιαίτερα εποικοδομητική υπήρξε η συνάντηση με τον επικεφαλής Οικιστικής Πολιτικής και Υποδομών, του ισραηλινού υπουργείου Οικονομικών, Avigdor Itchaky, καθώς και με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Κατασκευών, Eshel Armoni, με τους οποίους διερευνήθηκαν τρόποι συνεργασίας, καθώς και η από κοινού συμμετοχή ελληνικών και ισραηλινών εταιρειών σε δημόσια και ιδιωτικά έργα.

Ακόμη, εξετάστηκε η δυνατότητα διοργάνωσης επιχειρηματικής αποστολής κατασκευαστικών εταιρειών από την Ελλάδα στο Ισραήλ το προσεχές φθινόπωρο.

Τέλος, επισκέφτηκε και το Γενικό Προξενείο Ιεροσολύμων, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής και στην Παλαιστίνη, εντός του τρέχοντος έτους.Στη συνέχεια ο κ. Μάρδας αναχώρησε για τη Ρωσία, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 34η υπουργική σύνοδο του ΟΣΕΠ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Σότσι και θα σηματοδοτήσει τη λήξη της ρωσικής προεδρίας στον οργανισμό. Κύριο αντικείμενο συζήτησης της συνόδου θα είναι οι πρωτοβουλίες μεταρρύθμισης του Οργανισμού.

Αμέσως μετά ο υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πεκίνο, προκειμένου να συμμετάσχει στην κυβερνητική αποστολή που θα συνοδέψει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στην Κίνα,από τις2 έως τις 6 Ιουλίου 2016.

Σχετικά άρθρα