Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρφιά για το Βερολίνο και new deal για δημοκρατική Ευρώπη από τον Τσίπρα (βίντεο)

Καρφιά για το Βερολίνο και new deal για δημοκρατική Ευρώπη από τον Τσίπρα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βερολίνο, Βίντεο, Βρετανία, Βρυξέλλες, Γερμανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώπη, Λιτότητα, Σύνοδος Κορυφής,

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε νευρική και πολιτική κρίση, χρειαζόμαστε ένα new deal για μία Ευρώπη που θα ξαναεμπνεύσει» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Την ανάγκη δημιουργίας ενός πιο ελκυστικού οράματος για το μέλλον της Ευρώπης υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ νωρίτερα μέσα στο διήμερο είχαν λάβει χώρα εκτενείς διαβουλεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας κυρίως των μεσογειακών χωρών για τη δημιουργία ενός συνασπισμού του Νότου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, τη λιτότητα και το Βερολίνο.

Όπως σημείωσε, μετά το Brexit υπάρχουν δύο δρόμοι: «Ή θα συνεχίσουμε ο καθένας να αποφασίζει για τον εαυτό του και για την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών είτε θα αποφασίσουμε την δημιουργία πιο δίκαιης Ευρώπης πιο δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης».

«Η Ευρώπης βρίσκεται σε νευρική και πολιτική κρίση, χρειαζόμαστε ένα new deal για μία Ευρώπη που θα εμπνεύσει» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση και πορεία.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται ότι γεγονός ότι υπάρχει κοινωνικό και δημοκρατικό έλλειμμα και αυτό πρέπει να αλλάξει και χαρακτήρισε υπαρξιακής σημασίας την ανάγκη να τεθεί ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, επαναλαμβάνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μείζον ζήτημα του ποιος θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ενώπιον των Ευρωσοσιαλιστών αλλά και στο δείπνο της Συνόδου, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές κατά του Βερολίνου ότι επιχειρεί να δώσει τον τόνο, ζητώντας να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις η Κομισιόν (Ζαν Κλοντ Γιούνκερ) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αποτελούν και δημοκρατικά νομιμοποιημένα από την ψήφο των Ευρωπαίων.

«Η Ευρώπη με τις μεγάλες ανισότητες δεν έχει προοπτική. Να βάλουμε στο τραπέζι μία κοινωνική ατζέντα, με ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών που οι πολίτες θα αισθάνονται πως θα έχουν λόγο» τόνισε.

Σχετικά άρθρα