Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρδούβελης: Έτσι θα αρθούν τα capital controls

Χαρδούβελης: Έτσι θα αρθούν τα capital controls
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίκας Χαρδούβελης, Τράπεζες,

Στο τι χρειάζεται για να αρθούν τα capital controls με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών αναφέρθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

«Επιστροφή στην ομαλότητα και απόκτηση αξιοπιστίας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι οι προϋποθέσεις για την άρση των capital controls» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ακόμα ο δείκτης εμπιστοσύνης είναι στο ναδίρ και διερωτήθηκε πώς θα έρθουν ξένοι να επενδύσουν όταν δεν υπάρχει σταθερό φορολογικό πλαίσιο.

“Η Ελλάδα δεν είναι το κύριο πρόβλημα”

Ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε ότι για τους Ευρωπαίους η Ελλάδα δεν είναι το κύριο πρόβλημα και μάλιστα είναι «μικρό πρόβλημα» σε σχέση με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, λέγοντας ότι δεν θέλουν άλλες καθυστερήσεις, τους θυμώνει να ασχολούνται ξανά και ξανά με το ίδιο ζήτημα εδώ και πέντε χρόνια.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αντί για το περίφημο mail Χαρδούβελη, είπε ότι έχουν ως αποτέλεσμα την ύφεση, ενώ κοστίζουν στους φορολογούμενους 20 δισ. τον χρόνο.

Σχετικά άρθρα