Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψήφος εμπιστοσύνης Ομπάμα: Η Ελλάδα θα βγει πιο ισχυρή από τις δοκιμασίες

Ψήφος εμπιστοσύνης Ομπάμα: Η Ελλάδα θα βγει πιο ισχυρή από τις δοκιμασίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Μνημόνιο, Μπάρακ Ομπάμα,

Την αξιοθαύμαστη αντοχή του ελληνικού λαού εξήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, σε σύντομη τελετή στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από τις δοκιμασίες, ενώ χαιρέτισε το γεγονός ότι οι Έλληνες παρά τις προκλήσεις των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζουν με επιμονή τις αντιξοότητες, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν γενναιόδωρα ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

“Στρατηγικός σύμμαχος στην ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα”

Ο κ. Ομπάμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο των ΗΠΑ για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και την ανατολική Μεσόγειο.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας, τα ιδανικά της οποίας ενέπνευσαν τις ιδρυτικές αρχές της αμερικανικής δημοκρατίας, καθώς και τη σπουδαία συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας τόσο στην πρόοδο και εξέλιξη της αμερικανικής κοινωνίας, όσο και στη διαμόρφωση των άρρηκτων δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

 

Σχετικά άρθρα