Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Αλαβάνος: “Ο μεγάλος συνασπισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήδη υπάρχει”

Α. Αλαβάνος: “Ο μεγάλος συνασπισμός ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήδη υπάρχει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέκος Αλαβάνος, Αλέξης Τσίπρας, Δραχμή, Ευρωζώνη,

Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του δραχμικού Σχεδίου Β΄, κατηγόρησε τον πρώην “εκλεκτό” του ότι τα έχει “βρει” με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, επιλέγοντας το στρατόπεδο του ευρώ και τη δραχμοφοβία.

Δεν δίστασε μάλιστα να κατηγορήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει ήδη σχηματίσει τον “μεγάλο συνασπισμό” με την κυβέρνηση, όσο κι αν το αρνείται! Διαβάστε την επίμαχη δήλωση που δημιουργεί νέους πονοκεφάλους στην Αριστερά:

“Πολιτικά ο «μεγάλος συνασπισμός» ήδη υπάρχει. Όπως υπήρχε στη Γερμανία πριν την κυβέρνηση συνεργασίας Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών του Δεκέμβρη 2013.

Με την έννοια ότι παρά τις επιμέρους διαφορές, παρά τις άλλες προελεύσεις, παρά την ξεχωριστή κουλτούρα υπάρχει ταυτότητα απόψεων στον στρατηγικό ζήτημα της φάσης που ζούμε.

Κι όπως για τις κατεστημένες δυνάμεις στη Γερμανία είναι ο ηγεμονικός της ρόλος στην Ευρώπη, στην Ελλάδα είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη.

Το εκφοβιστικό απόφθεγμα «η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή» είναι συνιδιοκτησία Σαμαρά και Τσίπρα.

Για αυτό ακριβώς και η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κατά του ευρώ, παρά τις συνεχείς του διαβεβαιώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, τις συνεχείς του δηλώσεις σε Ευρώπη και Αμερική για το αντίθετο, για να καταλάβει η ίδια όλο το χώρο του «μεγάλου συνασπισμού», του πλειοψηφικού δηλαδή ακόμα τμήματος της κοινωνίας που είναι κάτω από τις ιδέες του συστήματος.

Τώρα αν θα εκφρασθεί και μέσα από μια κομματική συνεργασία, το βλέπω πολύ δύσκολο, γιατί θα πέσουν τα προσχήματα. Είναι τέτοια η αβεβαιότητα στην Ελλάδα όμως που κανείς δεν μπορεί να αποκλείει τίποτε”.

Σχετικά άρθρα