Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Β. Οικονόμου: “17.185 άτομα με αναπηρία έμειναν το 2013 χωρίς κάρτα μειωμένης ή δωρεάν μετακίνησης”

Β. Οικονόμου: “17.185 άτομα με αναπηρία έμειναν το 2013 χωρίς κάρτα μειωμένης ή δωρεάν μετακίνησης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Οικονόμου, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μιχάλης Παπαδόπουλος,

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, για την αδιαφορία που παρατηρείται στο ζήτημα της παροχής καρτών ελεύθερης μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα Άτομα με Αναπηρίες.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής στις αρχές Δεκεμβρίου (4470/03-12-2013) με αφορμή τις καταγγελίες πολιτών από το Δήμο Αχαρνών ότι δεν είχαν προμηθευτεί όλοι οι δικαιούχοι τις σχετικές κάρτες, απάντησε μόνο ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο και στην σύμβαση που βρίσκεται σε ισχύ για την Περιφέρεια Αττικής και η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΣΑ.

Από τα αναφερόμενα στην απάντηση του Υφυπουργού προκύπτει ότι στην περίπτωση που από τη σύμβαση δεν καλύπτονται όλοι οι δικαιούχοι, η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να ενημερώσει το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να γίνουν συμβατικές τροποποιήσεις, αύξηση δηλαδή των προβλεπόμενων δικαιούχων.

Όπως προκύπτει σχετική τροποποίηση της σύμβασης έγινε στις αρχές Νοεμβρίου 2013, όπου προβλέφθηκε συμπληρωματική χορήγηση καρτών σε 17.185 άτομα για το έτος 2013!

Το ότι η σχετική σύμβαση για το 2013 τροποποιήθηκε το Νοέμβριο καταδεικνύει ότι για όλη την προηγούμενη χρονιά οι 17.185 συμπολίτες μας που δικαιούνται τη συγκεκριμένη παροχή δεν την έλαβαν, γεγονός που προκαλεί τουλάχιστον αγανάκτηση.

Δυστυχώς ένα μήνα μετά οι δικαιούχοι του Δήμου Αχαρνών δεν είχαν ακόμα προμηθευτεί τις σχετικές κάρτες και αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το Υπουργείο Εργασίας, είναι ενήμερο για τον πραγματικό αριθμό των δικαιούχων ή εάν προβαίνει σε τροποποίηση της σύμβασης κατ’ εκτίμηση.

Τέλος μόνο για το Δήμο Αχαρνών εκτιμάται ότι δεν καλύφθηκαν περίπου 1000 δικαιούχοι και αυτό δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία, αφού καταδεικνύει ενδεχομένως ότι παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων εξακολουθεί το ελληνικό κράτος να μην γνωρίζει τελικά τον ακριβή αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν ή δικαιούνται να λαμβάνουν την οποιαδήποτε παροχή πρόνοιας.

Ο Βασίλης Οικονόμου σκοπεύει να επανέλθει στο συγκεκριμένο ζήτημα αιτούμενος την κατάθεση στη Βουλή εγγράφων που να καταδεικνύουν το συνολικό αριθμό των δικαιούχων και ζητώντας εξηγήσεις για την επιλογή οι σχετικές συμβάσεις να προβλέπουν τελικά μικρότερο αριθμό δυνητικών χρηστών από τον πραγματικό αριθμό των δικαιούχων, όπως και θα αναζητήσει απαντήσεις αναφορικά με τις συμβάσεις που αφορούν το 2014 για να βεβαιωθεί ότι το σύνολο των δικαιούχων θα έχει πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ότι κανείς αρμόδιος δεν θα προφασιστεί άγνοια.

Σχετικά άρθρα