Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάγκαλος: Ανάψτε το Άγιο Φως με τσακμάκι ή σπίρτα

Πάγκαλος: Ανάψτε το Άγιο Φως με τσακμάκι ή σπίρτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεόδωρος Πάγκαλος, Νίκος Δήμου,

Την ίδια περίπου άποψη με τον Νίκο Δήμου εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχετικά με το Άγιο Φως.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι ο κ. Δήμου ένα εξαιρετικός διανοούμενος, ο οποίος, όμως, μπορεί να δημιουργήσει αντιθέσεις με αυτά που γράφει, καθώς κάποιοι τα δέχονται και κάποιοι όχι.

Αναφερόμενος, όμως, στο Άγιο Φως δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα με τη χριστιανική πίστη του Πάσχα ή με τους Έλληνες ορθοδόξους εάν δεν μεταφερθεί το Άγιο Φως και το ανάψει κάθε παπάς στο ιερό του με ένα τσακμάκι ή σπίρτα. Έτσι νομίζω. Διότι το φως το μεταφερόμενο και οι παρατάξεις στο αεροδρόμιο δεν είναι παραδόσεις της χριστιανικής πίστης και αν το πιστεύει κάποιος αυτό, ας βγει να μου το πει».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο θα ήταν καλύτερα να «δώσουμε χρήματα για να ενισχύσουμε τα συσσίτια ή ακόμη και αυτά που πάει να κάνει η κυβέρνηση με τους αστέγους, για να ξεφύγουμε από την αθλιότητα, δεν θα ήταν πιο χριστιανικό αυτό; Οι πιστοί, όμως, θέλουν σόου! Έτσι δεν είναι; Θεωρώ λοιπόν ότι ο Δήμου έχει δίκιο όχι μόνο σ’ αυτό, αλλά σχεδόν σε όλα όσα λέει, αλλά είναι άκαιρο να βγει και να το πει ως υποψήφιος ενός κόμματος που κατεβαίνει στις εκλογές σε συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο».

Σχετικά άρθρα