Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασυναρτησίες Σκουρλέτη για το “κόψιμο” της Ελληνίδας μουσουλμάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν

Ασυναρτησίες Σκουρλέτη για το “κόψιμο” της Ελληνίδας μουσουλμάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Χριστόπουλος, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Ευρωεκλογές 2014, Πάνος Σκουρλέτης, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ΣΥΡΙΖΑ,

Με λόγια του αέρα απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον Βήμα FM για το κόψιμο της Ρομά υποψηφίου Σαμπιχά Σουλεϊμάν από την ευρωλίστα του κόμματος.

Τίποτα για την ταμπακιέρα, υπεκφυγές και κραυγαλέες ασυναρτησίες ήταν τα λόγια του συνήθως λαλίστατου κ. Σκουρλέτη:

– Και τέλος για την απόφαση Σουλεϊμάν Σαμπιχά να μην είναι στο ψηφοδέλτιο που προκάλεσε κι αυτό μια έτσι αντιπαράθεση, τελικά ποιο ήταν το κριτήριο για να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο;

“Το ότι βρέθηκε μια πιο κατάλληλη γι αυτό που θέλαμε να σηματοδοτήσουμε υποψηφιότητα”.

– Δηλαδή ήταν επιπόλαιη η πρώτη επιλογή, η πρώτη απόφαση..

“Δεν ξέρω αν θα τόλεγε κανείς επιπόλαιη. ‘Ίσως δεν ήταν αρκετά ψαγμένη. Αλλά αυτό που θέλαμε να σηματοδοτήσουμε, το κάνουμε με μια άλλη υποψηφιότητα. Έχουμε ανακοινώσει το όνομα. Γνωρίζετε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν Έλληνες πολίτες από τη μειονότητα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο νομίζω ότι θα έπρεπε να συμβεί και τώρα, όπως και γίνεται”.

– Είχε εθνικιστικές απόψεις;

“Δεν ξέρω αν είναι εθνικιστικές απόψεις ή όχι. Όταν μιλάμε για τα θέματα της μειονότητας γνωρίζετε ότι βρίθουν αντιφάσεων. Είναι ένα περίπλοκο ζήτημα…”.

– Ξέρετε θα είναι το δεύτερο περιστατικό μετά την περίπτωση Καρυπίδη…

“Στη Θράκη αποτυπώνονται και καταστάσεις οι οποίες λειτουργούν σωρευτικά. Δηλαδή η ελληνική πολιτεία έχει χειριστεί τους ανθρώπους της μειονότητας μέσα από τραγικά σφάλματα κατά καιρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κινείται σε μια λογική αναγνώρισής του ως Έλληνες πολίτες με τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις. Θέλει μια δημιουργική συνύπαρξη της πλειονότητας και της μειονότητας στη Θράκη και θεωρώ ότι πρωτοπορεί σ΄ αυτό”.

Ο κύριος Σκουρλέτης δείχνει να “αγνοεί” τις δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόπουλου, υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παινεύεται ότι “εγώ έκοψα την Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ψηφοδέλτιο”, και που δήλωσε με ανιστόρητο θράσος,  ως να είναι φερέφωνο της κεμαλικής προπαγάνδας και του τουρκικού εθνικισμού, «Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα» και στη συνέχεια αρνήθηκε ότι υπάρχουν Τσιγγάνοι και Πομάκοι στη Θράκη λέγοντας, “Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, “πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών».

Κύριε Σκουρλέτη, είστε υπόλογοι ως κόμμα για ρατσιστικές διακρίσεις εις βάρος Ελλήνων πολιτών και για ευθυγράμμιση με την πολιτική της Άγκυρας στη Θράκη. Ως κόμμα αποδεικνύεστε επικίνδυνοι και ανερμάτιστοι. Ο δημοκρατικός ελληνικός λαός ανησυχεί για τον τρόπο που χειρίζεστε τα εθνικά θέματα…

Σχετικά άρθρα