Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουζάλας: Tο 50% στα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά δεν είναι πρόσφυγες

Μουζάλας:  Tο 50% στα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά δεν είναι πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μουζάλας, Ελληνικά Νησιά, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Παράνομα εισελθόντες μετανάστες και όχι πρόσφυγες είναι περίπου το 50% των ανθρώπων που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά, εκτίμησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι δεν θα τους χορηγηθεί άσυλο.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι στα νησιά «έχουμε 8.000 άτομα που περιμένουν», ενώ στο παρελθόν ήταν έως και 15.000.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες – μετανάστες μπορούν να καταθέσουν αίτηση ασύλου που θα εξεταστεί από ειδικές επιτροπές.

Θέσεις για τα ασυνόδευτα παιδιά

Για τα ασυνόδευτα παιδιά, ο Γ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούλιο θα φτιαχτούν 500 θέσεις, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα κέντρα υποδοχής στα νησιά, επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί έχει αλλάξει και η ψυχολογική κατάσταση των μεταναστών που ουσιαστικά αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν προς την Ευρώπη, ενώ την ίδια ώρα τους τελειώνουν και τα χρήματα.

«Αυτή η κατάσταση δημιουργεί και μικρομαφίες. Δεν είναι όλοι τους καλοί άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν, που διακινούν ναρκωτικά», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Πρέπει να χτυπήσεις τα μικροκακοποιά στοιχεία και να προστατεύσεις τις οικογένειες».

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «χειριζόμαστε το θέμα με τη μεγαλύτερη αξιοπρέπεια».

Σχετικά άρθρα