Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καμμένος υπέρ της μείωση μπόνους και εκλογής Προέδρου από το λαό

Ο Καμμένος υπέρ της μείωση μπόνους και εκλογής Προέδρου από το λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Εκλογικός Νόμος, Πάνος Καμμένος, Συνταγματική Αναθεώρηση,

Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος που πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου στις 5 το απόγευμα της Τρίτης  και έτσι ξεκίνησε ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση

Για αλλαγή του εκλογικού νόμου προς ένα αναλογικότερο σύστημα έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την πρώτη από το μπαράζ επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς με θεμα τον εκλογικό νομο και την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ.Καμμένος κινείται δηλαδή πιο κοντά στην πρόταση Κουρουμπλή, καθώς όπως ανέφερε δεν μπορεί να μείνει το μπόνους στους 50 βουλευτές, αλλά πρέπει να μειωθεί ώστε να ευνοούνται οι συνεργασίες. Τάχθηκε όμως υπέρ της διατήρησης του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 3%, κάτι που όρισε ως κόκκινη γραμμή.

Ενδιαφέρον έχει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τάχθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον ελληνικό λαό και με αυξημένες αρμοδιότητες όπως είχε πριν την Αναθεώρηση του 1986, ένα σενάριο που προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως από τους 53) αλλά και διχάζει τη Νέα Δημοκρατία.

“Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών”

“Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Πιστευω οτι εχουμε χρονο να αλλάξουμε πολλα πραγματα και να κανουμε συζητηση με το λαό και τα κόμματα” είπε ο κ.Καμμένος εξερχόμενος του Μαξίμου. Εξέφρασε άλλωστε την πεποίθηση ότι “με τους πολιτικούς αρχηγούς μπορούμε να τα βρούμε για να κάνουμε τις αλλαγές, περα απο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Σχετικά άρθρα