Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί οι ΑΝΕΛ έχουν ως κόκκινη γραμμή το 3% για είσοδο στη Βουλή

Γιατί οι ΑΝΕΛ έχουν ως κόκκινη γραμμή το 3% για είσοδο στη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Εκλογικός Νόμος, Πάνος Καμμένος,

Με μία βασική “κόκκινη” γραμμή προσέρχεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος αναφορικά με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο διατύπωσε τη θέση για παραμονή του ορίου 3% για την είσοδο κομμάτων στη Βουλή, κάνοντας λόγο για “γνωστούς εθνικούς λόγους”.

«Κόκκινη γραμμή αποτελεί για τους ΑΝ.ΕΛΛ. η ύπαρξη του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή και αυτό για τους γνωστούς εθνικούς λόγους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Οι “εθνικοί λόγοι” τους οποίους επικαλείται ο κυβερνητικός εταίρος δεν είναι άλλοι από τα αμιγώς μειονοτικά κόμματα της Θράκης. Το θέμα είχε προκύψει όταν το 1989 στις εκλογές με σχεδόν απλή αναλογική ψήφο είχαν φτάσει στο 0,7%

Στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ επισημαίνουν ότι με τυχόν μείωση του ορίου ή ακόμα χειρότερα κατάργησή του ελλοχεύουν εθνικοί κίνδυνοι.

Για αυτόν εξάλλου τον λόγο και θεσμοθετήθηκε το 3% επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη με νόμο του Κούβελα (1907/1990).

Σχετικά άρθρα