Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε μετά τις αντιδράσεις την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε μετά τις αντιδράσεις την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Χριστόπουλος, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ΣΥΡΙΖΑ,

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την υποψηφιότητας Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο.

Ως υποψήφιος για την ευρωβουλή από τον χώρο της μειονότητας θα συμμετέχει ο Μεστάν Οσμάν Ουμίζ.

Ένας από αυτούς που αντέδρασαν στην υποψήφιότητά της είναι ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος και ο ίδιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος μίλησε στο XanthiPress.gr και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αντέδρασε σθεναρά στην υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν

“Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος» και άλλο να λέει η κυρία να λέει ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την απλή αλλά κρίσιμη διαφορά που καθιστά κάποιους μειονοτικούς σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης και κάποιους άλλους (κάποιες εν προκειμένω) δούρειους ίππους του ενός εθνικισμού στον άλλον.
Όσο το πρώτο έχει και οφείλει να έχει περίοπτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το άλλο είναι προς απόκρουση. Δεν είναι καλή εικόνα αυτά να εκφράζονται σε ένα ψηφοδέλτιο και οι διενέξεις κάνουν δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων και ακόμη πιο δύσκολη των συντρόφων. Ωστόσο, δεν ξέρω κάποιο άλλο κόμμα που τα λάθη της ηγεσίας να τα διορθώνει η βάση ώστε και με διαδικασίες επίπονες, σαν κι αυτή της Μεγάλης Βδομάδας στη Θράκη.
Αυτό είναι δημοκρατία: καινοφανείς διαδικασίες στην ελληνική πολιτική σκηνή, έστω και με επώδυνους μειονοτικούς τοκετούς, οικείους σε όσους ξέρουν από Θράκη.
Καλό Πάσχα σε άθεους, χριστιανούς και μουσουλμάνους” αναφέρει ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά άρθρα