Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρό μήνυμα Τσίπρα – Μουν για το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες

Σκληρό μήνυμα Τσίπρα – Μουν για το κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κύπρος, Μέγαρο Μαξίμου, Μετανάστες, Μπαν Κι Μουν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πρόσφυγες,

Στον δίκαιο επιμερισμό της φιλοξενίας των προσφύγων στην Ευρώπη, συμφώνησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Στις κοινές τους δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ιδιαίτερα ότι η προσφυγική κρίση δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικές ξενοφοβίας και μονομερούς κλεισίματος των συνόρων.

Συζητήσαμε για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, που αποτελούν ευρωπαϊκή και διεθνή πρόκληση και αντιμετωπίζεται με συνεκτική πολιτική βασιζόμενη στην αλληλεγγύη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε ακόμη μονομερή ενέργεια εις βάρος της Ελλάδας το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας και υπογράμμισε:

«Προτεραιότητα ο μικρός δρόμος που έχει ανοίξει, για τους πρόσφυγες με τις χώρες Σένγκεν να γίνει το επόμενο διάστημα λεωφόρος»

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε, επίσης, τη στήριξη του στις συνομιλίες στο Κυπριακό για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, λύσης χωρίς κατοχικά στρατεύματα και χωρίς τον αναχρονιστικό θεσμό των εγγυήσεων.

Η Ελλάδα είναι άξια θαυμασμού, αλλά και μεγαλύτερης υποστήριξης από τη διεθνή κοινότητα, δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, υπογράμμισε ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, από την πλευρά του.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο γγ του ΟΗΕ είπε πως είναι ευπρόσδεκτη η δέσμευση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για εξεύρεση λύσης εντός του έτους.

Στο τέλος των δηλώσεων ο πρωθυπουργός δώρισε συμβολικά στον ΓΓ του ΟΗΕ ένα σωσίβιο.

Το χρειάζομαι αυτό το σημαντικό δώρο, απάντησε ο Μπαν Κι Μουν που είπε ότι δεν ξέρει κολύμπι.

Σχετικά άρθρα