Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι δώρο έκανε στον Μπαν Κι Μουν ο Τσίπρας (φωτο)

Τι δώρο έκανε στον Μπαν Κι Μουν ο Τσίπρας (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μετανάστες, Μπαν Κι Μουν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πρόσφυγες,

Ένα σωσίβιο, από αυτά τα οποία φορούσαν πρόσφυγες που έφτασαν στις ελληνικές ακτές, δώρισε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

tsipras-a-mpan-ki-moyn (1)

“Θα ήθελα να του χαρίσω ένα συμβολικό δώρο. Ένα εργαλείο ζωής για χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν από το Αιγαίο στα ελληνικά νησιά.

Ένα από τα χιλιάδες αντικείμενα τα οποία περισυνέλεξαν άνθρωποι των νησιών μας από τις ελληνικές ακτές με την ευχή η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας που έχει μειώσει τις ροές να διατηρηθεί και να μην χρειαστεί το επόμενο διάστημα αυτό το εργαλείο να ξαναχρησιμοποιηθεί από απροστάτευτους ανθρώπους, έρμαια στα δουλεμπορικά δίκτυα, να μη χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθεί για να σωθεί η ζωή τους και το επόμενο διάστημα αυτοί οι άνθρωποι να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή μέσα από τις νόμιμες όδους της μετανάστευσης πέρα και έξω από τα δουλεμπορικά δίκτυα”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Μπαν Κι Μουν παρέλαβε και φόρεσε το σωσίβιο, ευχαριστώντας στη συνέχεια τον Πρωθυπουργό για το “σημαντικό δώρο” και σημειώνοντας ότι το χρειάζεται και ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει κολύμπι γι΄αυτό οποτεδήποτε πάνω σε πλοίο μπορεί να το χρειαστεί.

Σχετικά άρθρα