Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιούς απειλεί εμμέσως με νέες αποστασίες ο Μητσοτάκης

Ποιούς απειλεί εμμέσως με νέες αποστασίες ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογικός Νόμος, Ένωση Κεντρώων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Κυριολεκτικά στην απομόνωση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εκλογικό νόμο και αναζητεί εναγωνίως κάποιους συμμάχους από τα άλλα πολιτικά κόμματα, για να στηρίξουν τη θέση του να μην υπάρξει απλή αναλογική.

Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ και το στενό του περιβάλλον στο κόμμα κάνουν κινήσεις για να προσεγγίσουν τους πολιτικούς αρχηγούς των μικρότερων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων για να μην στηρίξουν τα σχέδια της κυβέρνησης για απλή αναλογική.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς του Μητσοτάκη είναι στις συζητήσεις με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων , να τονιστεί με “νόημα” ότι η ΝΔ δεν θα εντάξει στα ψηφοδέλτιά της βουλευτές αυτών των κομμάτων, πράγμα που αν συμβεί εμμέσως σημαίνει έναν έμμεσο πολιτικό εκβιασμό για νέες αποστασίες.

Και στην προσπάθεια του αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, αναμένεται να αποτύχει, καθώς ήδη τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης έχουν εκφραστεί υπέρ μιας μορφής αναλογικότερου εκλογικού νόμου και δεν πείθονται από την ρητορική της ΝΔ ότι δεν πρέπει να σκέφτονται ότι θα εκλέξουν περισσότερους βουλευτές, αλλά το πως πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία για να έρθει ο Κυριάκος!

«Δεν νομίζω ότι και τα μικρότερα κόμματα θα εξαγοραστούν με ένα “τυράκι” το οποίο μπορεί ενδεχομένως να τους προτείνει ο κ.Τσίπρας για δύο τρεις βουλευτές παραπάνω», είναι η άποψη που εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Την τακτική αυτή μάλιστα χαρακτηρίζουν αν μη τι άλλο παιδαριώδη ακόμη και στελέχη της ΝΔ , τονίζοντας ότι είναι άδικος κόπος να προσπαθεί να πείσει ο Κυριάκος τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για κάτι που συμφέρει μόνο τον ίδιο, στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Σχετικά άρθρα