Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit

Γεροβασίλη: Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοψήφισμα, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Όλγα Γεροβασίλη,

Τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα είχε το ενδεχόμενο ενός Brexit επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Απευχόμαστε ένα ενδεχόμενο Brexit, την ερχόμενη Πέμπτη, το οποίο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό», αναφέρει.

«Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αποτελέσματα που θα είχαν η έκπτωση των δημοκρατικών αξιών και η δογματική επικράτηση των πολιτικών λιτότητας στο εσωτερικό της Ένωσης» σημειώνει.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, τόνισε ότι «αντί για επέκταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (…) παρατηρούμε φυγόκεντρες τάσεις» και «αναβίωση του εθνικισμού».

«Πέρα από τα άμεσα φαινόμενα οικονομικής αστάθειας, ένα ενδεχόμενο ‘διαζύγιο’ με τη Μεγάλη Βρετανία, θα μπορούσε να ανοίξει παρόμοιες συζητήσεις σε άλλα κράτη-μέλη» δήλωσε.

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την ευχή να μην είναι πολύ αργά για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης στα όργανα της Ένωσης.

Σχετικά άρθρα