Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καυτά” ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ για τη… μπαγιάτικη δημοσκόπηση

“Καυτά” ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ για τη… μπαγιάτικη δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALCO, ΓΣΕΕ, Δημοσκοπήσεις, Εφημερίδα Τα ΝΕΑ, ΣΥΡΙΖΑ,

Για «εύλογα ερωτηματικά» που προκαλεί η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα» την Τετάρτη, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Αφού διατυπώνει τα ερωτήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η διεξαγωγή αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν μπορεί να γίνεται με τα χρήματα των εργαζομένων», ότι «η ηγεσία της ΓΣΕΕ (σ.σ. που πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι έκθετη, όπως και το δημοσιογραφικό συγκρότημα που επέλεξε την ετεροχρονισμένη και επιλεκτική δημοσιοποίηση ευρημάτων». «Τα πάντα στο βωμό της εξυπηρέτησης των «φίλων» και «συμμάχων«», τονίζει.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Άραγε, η εν λόγω δημοσκόπηση περιελάμβανε μόνο τρεις ερωτήσεις, όσες αυτές που δημοσιεύει η εφημερίδα; Και, αν προφανώς όχι, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί και σε ποιον κώδικα δεοντολογίας υπακούει η άκρως επιλεκτική δημοσιοποίηση ελάχιστων μόνο από τα ευρήματα;

Και μάλιστα, τη στιγμή που οι πολίτες είδαν στο πρωτοσέλιδο των «Νέων» της 15ης Ιουνίου ένα δημοσκοπικό εύρημα «μπαγιάτικο», αφού η έρευνα, σύμφωνα με την ταυτότητά της, διεξήχθη το διάστημα 30 Μαΐου-3 Ιουνίου, όταν δηλαδή δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση του προγράμματος.

Επιπλέον, εφόσον η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος πλήρωσε για τη συγκεκριμένη έρευνα, για ποιο λόγο δεν την ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, αλλά επέλεξε να τη διοχετεύσει στα «Νέα» και με ποια κριτήρια; Έχει διοχετευθεί η συγκεκριμένη έρευνα και σε άλλα μέσα; Για ποιο λόγο η ΓΣΕΕ δεν προχωρά στη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έρευνας;»».

Σχετικά άρθρα