Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βράζει η Νέα Δημοκρατία για το νέο φιάσκο των “Παραιτηθείτε”

Βράζει η Νέα Δημοκρατία για το νέο φιάσκο των “Παραιτηθείτε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία,

Θρυαλλίδα εξελίξεων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να αποτελέσει το νέο “φιάσκο” της επικοινωνιακής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την αποχώρηση από τη συζήτηση για τις offshore και ενώ η αμηχανία για την αναζήτηση αφηγήματος μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, στη Νέα Δημοκρατία “βράζουν” για το φιάσκο της επένδυσης στο “κίνημα” με σύνθημα “Παραιτηθείτε”.

Παρά το γεγονός ότι ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβλέποντας το αδιέξοδο κράτησε αποστάσεις από τη συγκέντρωση, νωρίτερα είχε φροντίσει να παράσχει με την ομιλία του στη Βουλή πολιτική κάλυψη και “στέγη” για το ακομμάτιστο [sic] συλλαλητήριο.

Παραδοσιακά στελέχη της Συγγρού εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες την έντονη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς που εκθέτουν την παράταξη και την ίδια ώρα εξυπηρετούν συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας και “τζάκια” του κόμματος.

Πέραν αυτού τα περισσότερα βέλη επικεντρώνονται στο “σαμαρικό” στρατόπεδο με τις ευθύνες να επικεντρώνονται στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πλέον εκτιμάται ότι λειτουργεί εκτός ελέγχου και με δική του ατζέντα. Ενδεικτικό είναι ότι στην υπόθεση της χθεσινής συγκέντρωσης, πρώτοι από όλους έσπευσαν βουλευτές από το περιβάλλον Σαμαρά.

Από το στόχαστρο των στελεχών της ΝΔ που αντιτίθενται στους χειρισμούς αυτούς δεν ξεφεύγει φυσικά το επικοινωνιακό επιτελείο, το οποίο μέχρι στιγμής όπως τονίζουν σκωπτικά “κάνει τα πάντα για να μακροημερεύσει ο Τσίπρας”.

Οι μεγαλύτερες ενστάσεις εκδηλώνονται από το στρατόπεδο των καραμανλικών, οι οποίοι εξαρχής έχουν επιλέξει να απέχουν από τους χειρισμούς της ηγεσίας και δή των “σαμαρικών”. Χαρακτηριστική ήταν η προχθεσινή παρέμβαση του “μικρού” Καραμανλή, ο οποίος με τα όσα είπε σε κομματική εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη τήρησε αποστάσεις από το “Παραιτηθείτε” και τόνισε ότι θέλουν να εκφράσουν την κεντροδεξιά του μέτρου και της ευθύνης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ακόμα περισσότερα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από τη Συγγρού καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να πάρει αποφάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και κυρίως το ζήτημα της απευθείας εκλογής της ΝΔ από το λαό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας στο πλευρό του το “σαμαρικό” μπλοκ έχει ταχθεί κατά μίας τέτοιας προοπτικής, προσκρούοντας ωστόσο ανοιχτά μέχρι στιγμής στη θετική στάση της Ντόρας Μπακογιάννη, του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Και ακόμα δεν έχει μιλήσει το καραμανλικό στρατόπεδο…

Σχετικά άρθρα