Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου προσανατολίζεται η Ένωση Κεντρώων

Σε ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου προσανατολίζεται η Ένωση Κεντρώων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Λεβέντης, Εκλογικός Νόμος, Ένωση Κεντρώων, ΣΥΡΙΖΑ,

Σε ψήφιση της πρότασης της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο προσανατολίζεται η Ένωση Κεντρώων. Όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον Βήμα FM, η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε πλήρη απλή αναλογική, με μηδέν μπόνους, καθώς επίσης και στην κατάργηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά το όριο του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλη, ανέφερε ότι αυτό πρέπει να παραμείνει λόγω μουσουλμάνων.

«Δεν μπορεί να πάει 2%, ο Καμμένος και ο Θεοδωράκης ζητάνε αυτό το 2%, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει. Θα κινδυνεύει μετά να δημιουργηθεί κόμμα μουσουλμάνων και αυτό δεν το θέλει κανείς» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η μόνη εκκρεμότητα που έμεινε μεταξύ Ένωσης Κεντρώων και ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπάσιμο των περιφερειών.

Διευκρίνισε ότι ανώτατα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκόπησαν την Ένωση Κεντρώων, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, έθεσε τον όρο να μην κοπούν οι περιφέρειες, να μην κοπεί η περιφέρεια της Β’ Αθηνών στα τρία.

«Εμείς τον ψηφίζουμε (σ.σ. τον εκλογικό νόμο), εννοείται, γιατί δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε έναν νόμο που είναι σύμφωνος με τα πιστεύω μας» συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης.

Σχετικά άρθρα