Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Στόχος μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη μετά-μνημόνιο εποχή

Μητσοτάκης: Στόχος μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη μετά-μνημόνιο εποχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

Την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς, τις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ και την κοινωνία, που θα διαρκέσει ως τα τέλη Ιουλίου, ανακοίνωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.

 «Ο στόχος του προγράμματος είναι να οδηγήσουμε την Ελλάδα στη μετά Μνημόνιο εποχή. Το δικό μας σχέδιο μπορεί να δώσει ευκαιρίες στους πολλούς και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στις Ελληνίδες και τους Έλληνες» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι είναι ανέφικτα στο διηνεκές τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και υπονομεύουν την ανάπτυξη.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε την άποψη που εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας λέγοντας ότι αυτή η άποψη κερδίζει έδαφος και εντός και εκτός της χώρας.

Η ΝΔ είπε ο κ. Μητσοτάκης έχει την αξιοπιστία να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μια «νέα συμφωνία για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης». Ως αντάλλαγμα στη δέσμευση των εταίρων για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για δέσμευση από πλευράς του για «επιθετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» που δεν θα είναι μόνο «αυτές που υπάρχουν στο υφιστάμενο μνημόνιο» αλλά «και άλλες απαραίτητες και χρήσιμες που ξεπερνούν το πλαίσιο του υπάρχοντος προγράμματος».

«Η ΝΔ έχει την αξιοπιστία να διαπραγματευτεί μια τέτοια συμφωνία γιατί είναι αφοσιωμένη χωρίς αστερίσκους στις μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά με τη σημερινή κυβέρνηση που δεν έχει αξιοπιστία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ να προτείνει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου απάντησε με νόημα και αιχμές για τους προκατόχους του ότι «αποφεύγω τον όρο γιατί είναι επιφορτισμένος με πρακτικές που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Σχετικά άρθρα