Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Κρήτη ο Κοτζιάς για την “πολεμική” Σύνοδο της Ορθοδοξίας

Στην Κρήτη ο Κοτζιάς για την “πολεμική” Σύνοδο της Ορθοδοξίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κρήτη, Νίκος Κοτζιάς, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στα Χανιά αναμένεται την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος στις 9 το βράδυ θα παραθέσει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης επίσημο δείπνο προς τιμήν των Προκαθήμενων των εκκλησιών που βρίσκονται στην Κρήτη για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Συνόδου στην Κρήτη, κατέφθασαν χθες ο αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστίσλαβ, o πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Σήμερα, αναμένονται ο πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ο αρχιεπίσκοπος Πολωνίας Σάβα, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος καθώς και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

Χθες το βράδυ στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα Κισάμου η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου – Σελίνου και οι τοπικές Αρχές παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και των ιεραρχών που βρίσκονται στο νησί.

O οικουμενικός πατριάρχης επισκέφθηκε και τον χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας όπου θα τελεστούν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου συνομίλησε με το προσωπικό και για μια ακόμα φορά εξέφρασε την ευχή στη Σύνοδο να προσέλθουν όλοι οι ορθόδοξοι ιεράρχες.

Σχετικά άρθρα