Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύνθημα για αλλαγή σελίδας από τον Τσακαλώτο: Τώρα η αναπτυξιακή ατζέντα

Σύνθημα για αλλαγή σελίδας από τον Τσακαλώτο: Τώρα η αναπτυξιακή ατζέντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο, Οικονομική Ανάπτυξη, Φορολογία,

«Οι Έλληνες τώρα περιμένουν να γυρίσουμε σελίδα. Το πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές. Τελειώνουμε με τα φορολογικά και πλέον ξεδιπλώνουμε την αναπτυξιακή μας ατζέντα».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στο Euronews χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία στον τομέα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά που διευκρινίζεται η ρήτρα του «εάν χρειαστεί».

Μέχρι τώρα είχαμε αποφάσεις που προέβλεπαν ότι το Eurogroup ήταν έτοιμο να αναλάβει δράση, εφόσον ήταν απαραίτητο. Τώρα, η φράση «αν είναι απαραίτητο» ορίζεται με σαφήνεια, σημείωσε ο κ.Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τον υπουργό η προσπάθεια της κυβέρνησης θα ενισχυθεί από την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε επιστροφή επενδυτών.

Είναι πλέον σαφές ότι μετά το 2018 και για πολλά χρόνια οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας δεν θα ξεπερνούν το 15% είπε ο υπουργός σημειώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμη προσπάθεια καθώς έχουμε μπροστά μας δρόμο.

Τάχθηκε τέλος κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι εάν το Brexit γίνει πραγματικότητα, θα υπάρξουν και άλλες φυγόκεντρες δυνάμεις.

Σχετικά άρθρα