Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτίου: Έξτρα παροχές για τους δικαιούχους του Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Φωτίου: Έξτρα παροχές για τους δικαιούχους του Εισοδήματος Αλληλεγγύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Εγγυημένου Εισοδήματος, Θεανώ Φωτίου, Κοινωνικό Τιμολόγιο,

Στα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των φτωχών νοικοκυριών αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στα μέσα του επόμενου μήνα (15 – 20 Ιουλίου) θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους 30 δήμους που θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως το τέλος του έτους, ενώ έως τότε θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας.

Η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι για τη χορήγηση του ΚΕΑ θα ληφθούν υπ’ όψιν τα εισοδήματα των έξι μηνών που προηγήθηκαν της υποβολής της αίτησης. Ακόμη είπε τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται, ενώ συμπλήρωσε ότι το εισόδημα θα συνοδεύεται από άλλα μέτρα όπως παροχή δωρεάν φαρμάκων και δωρεάν νερού, καθώς και σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά στους δήμους που έχουν πληγεί από τη φτώχεια.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι θα επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με τη ΔΕΗ νέο χαμηλότερο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ πρόσθεσε ότι επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι να εξεταστεί η δυνατότητα για επιδότηση ενοικίου σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες του προγράμματος είναι για το 10% των δικαιούχων η διαδικασία ένταξης στην αγορά εργασίας, διευκρινίζοντας ότι θα απεντάσσονται όσοι συστηματικά αποφεύγουν να εργαστούν.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΚΕΑ είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Σχετικά άρθρα