Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραμανλής και Ντόρα “αδειάζουν” τον Κυριάκο για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας

Καραμανλής και Ντόρα “αδειάζουν” τον Κυριάκο για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Συνταγματική Αναθεώρηση,

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, αλλά και η αδελφή του νυν προέδρου του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, “αδειάζουν” τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις θέσεις του σε ότι αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα την εκλογή και τις αρμοδιότητες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Όπως είναι γνωστό η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει αναγκαία τη συνταγματική αναθεώρηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σε κλίμα συναίνεσης, καταλογίζοντας πάντως στην κυβέρνηση ότι «την έχει ήδη απορρίψει με τη στάση της», ενώ την κατηγορεί για σκοπιμότητες στο θέμα της μείωσης του bonus των 50 εδρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη στα χέρια του το προσχέδιο πρότασης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που του παρέδωσε πριν δυο εβδομάδες, ο Υπεύθυνος Συντονιστής για την επεξεργασία και διαμόρφωση των σχετικών θέσεων της ΝΔ, Κώστας Τασούλας και με το οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνεί απολύτως.

Στο σχέδιο αυτό, πάντως, αναφέρεται ότι η επέκταση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει χωρίς να αλλάζει ο τρόπος εκλογής του και χωρίς η εκλογή του να σχετίζεται με τη διάλυση της Βουλής.

Αντίθετη, όμως , άποψη εξέφρασε μέσω Twitter η Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, που έγραψε: «Χρειαζόμαστε τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Έχω ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό».

Αντίθετα ο Κυριάκος δεν θέλει αλλαγή του τρόπου εκλογής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΩΝ«, υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό με ταυτόχρονη αύξηση των αρμοδιοτήτων του, τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Σχετικά άρθρα