Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίτσας: Να αναβαθμιστεί η δημοψηφισματική λογική και εντός του Συντάγματος

Βίτσας: Να αναβαθμιστεί η δημοψηφισματική λογική και εντός του Συντάγματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Βίτσας, Δημοψήφισμα, Συνταγματική Αναθεώρηση, ΣΥΡΙΖΑ,

Υπέρ της απλής αναλογικής, συνταγματικά κατοχυρωμένης, και εναντίον της πριμοδότησης, τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας προσθέτοντας ότι «πρέπει εντός του Συντάγματος να αναβαθμίσουμε τη δημοψηφισματική λογική»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «star» ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι τα θέματα του ποσοστού εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή, του αριθμού των βουλευτών, του τρόπου εκλογής των και της αλλαγής των περιφερειών, σε διάλογο διότι όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «είναι τεχνικά και πολιτικά ζητήματα που θα πρέπει να τα δούμε».

Ακόμα, ο κ. Βίτσας απέδωσε τον θόρυβο γύρω από το δημοψήφισμα σε ένα «πολιτικάντικο» συσχετισμό με τα ψευδή δημοψηφίσματα της δικτατορίας.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα, ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι «το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει τις διαδικασίες αναθεώρησης του. Αυτές οι διαδικασίες θα τηρηθούν. Δεν πρόκειται και δεν μπορούν να αλλάξουν».

Όσον αφορά στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο ΑΝΥΕΘΑ σχολίασε ότι «αν είναι να κρατήσεις τις ίδιες αρμοδιότητες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να γίνεται η ψηφοφορία απευθείας από τον λαό, πρέπει να το σκεφτεί κανένας. Αυτό που φοβάμαι είναι η περίπτωση διπλής υπόστασης πολιτικής εξουσίας», παρατήρησε.

Τέλος, αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Βίτσας εξήγγειλε την υλοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης των προσφύγων και μεταναστών, είτε στα κέντρα φιλοξενίας είτε εκτός αυτών, μέχρι το Σεπτέβριο. «Το επεξεργάζεται πολύ καλά ο κύριος Φίλης», σχολίασε.

Αναφερόμενος δε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, είπε πως είναι σε πρώτη φάση το άδειασμα του Πειραιά, του Ελληνικού και της Ειδομένης και σε δεύτερη φάση η κατασκευή άλλων 12 κέντρων φιλοξενίας στην κεντρική Ελλάδα και η ανακατασκευή των κέντρων σε Κουτσόχερο, Κατσικά και Ριτσώνα και επεμβάσεις σε εκείνα τα κέντρα όπου απαιτείται.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι η διαδικασία του ασύλου και της μετεγκατάστασης προχωράει.

Σχετικά άρθρα