Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλεσμένος στη λέσχη Βilderberg ο Μητσοτάκης – Ποιοι άλλοι θα συμμετάσχουν

Καλεσμένος στη λέσχη Βilderberg ο Μητσοτάκης – Ποιοι άλλοι θα συμμετάσχουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Λέσχη Bilderberg, Νέα Δημοκρατία,

Στις εργασίες της λέσχης Βilderberg που φέτος θα πραγματοποιηθούν στη Δρέσδη της Γερμανίας από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου έχει προσκληθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ των 130 συμμετεχόντων από είκοσι χώρες συγκαταλέγονται οι Εμμανουέλ Μακρόν (Υπουργός Οικονομίας Γαλλίας), Τζορτζ Οσμπορν (Υπουργός Οικονομικών Μ. Βρετανίας), Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Υπουργός Οικονομικών Γερμανίας), Κριστίν Λαγκάρντ (Γενική Διευθύντρια ΔΝΤ), Μπενουά Κερέ (μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ).

Πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι στο τετραήμερο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την Ελλάδα και φυσικά την Ευρώπη, ενώ τονίζουν πως η παρουσία τόσο σημαντικών πολιτικών στελεχών που συνδέονται με το εν εξελίξει πρόγραμμα της χώρας μας με τους πιστωτές “αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να παρουσιάσει τις πρώτες προτάσεις του Κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση”.

Τι είναι η λέσχη Βilderberg

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο – συνήθως στην Ευρώπη – και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.

Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης έγινε από τις 29 έως τις 31 Μαΐου 1954 στο απόμερο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, εξ ου και το όνομά της. Η πρωτοβουλία ανήκε σε ομάδα προσωπικοτήτων με επικεφαλής τον εξόριστο πολωνό πολιτικό επιστήμονα Γιόζεφ Ρέτινγκερ και τον βέλγο πρίγκηπα Βερνάρδο, που ανησυχούσαν για την αύξηση του Αντιαμερικανισμού και της επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης στη Δυτική Ευρώπη. Πρότειναν μια διεθνή συνδιάσκεψη, που θα έφερνε κοντά Αμερικανούς και Ευρωπαίους, με στόχο την αλληλοκατανόηση των δύο πλευρών.

Η λίστα των καλεσμένων σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιλαμβάνει δύο προσκεκλημένους από κάθε χώρα, ένα συντηρητικό και ένα προοδευτικό. Στους κατ’ έτος προσκεκλημένους περιλαμβάνονται κεντρικοί τραπεζίτες, ειδικοί της αμυντικής βιομηχανίας, δημοσιογράφοι και βαρώνοι του Τύπου, υπουργοί, πρωθυπουργοί, εστεμμένοι και χρηματιστές από την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.

Σχετικά άρθρα