Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαίνεται ο πόλεμος στη ΝΔ: Φαρμακερή ατάκα Άδωνι σε Κακλαμάνη, Τζιτζικώστα

Μαίνεται ο πόλεμος στη ΝΔ: Φαρμακερή ατάκα Άδωνι σε Κακλαμάνη, Τζιτζικώστα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης,

Σύμφωνος με την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στη Realnews, η ΝΔ να γίνει πόλος συσπείρωσης μεταρρυθμιστικών δυνάμεων δηλώνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης.

«Πρέπει να πω ότι ναι, είμαι σύμφωνος. Πιστεύω ότι η ΝΔ και μπορεί και πρέπει να εκφράσει όλους εκείνους τους Έλληνες που αντιλαμβάνονται ότι έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να αλλάξει και ότι αν δεν αλλάξει η Ελλάδα, στα αλήθεια, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει στο σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο. Νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας μπορούν να εκφραστούν από τη ΝΔ και ιδιαίτερα από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο realfm 97,8.

Στο ερώτημα αν θα έβλεπε στο κόμμα και Βενιζέλο και Διαμαντοπούλου και Λοβέρδο και Μανιάτη, τους οποίους και ονόμασε στη συνέντευξή του στη Realnews ο κ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε:

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα. Η θέση μου δεν μου επιτρέπει να μπω σε ονόματα. Ο κ. Σαμαράς μπορεί να πει και κάποια πράγματα παραπάνω, εγώ ενδεχομένως όχι. Οφείλω να σας πω όμως ότι πιστεύω ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ ήταν ακριβώς και αυτό το μήνυμα. Να προωθηθούν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της μιζέριας».

Για το γεγονός ότι δύο στελέχη του κόμματος οι κ. κ. Τζιτζικώστας και Κακλαμάνης είπαν ότι αν ήταν πρόεδροι της ΝΔ δεν θα τον επέλεγαν για τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του τον υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

«Καταρχάς θέλω να πω ότι έχουν κάθε δικαίωμα οι καλοί συνάδελφοι, εφόσον γίνουν αρχηγοί της ΝΔ, να διαλέξουν τους αντιπροέδρους τους. Οπως φαντάζομαι έχει και το αντίστοιχο δικαίωμα ο κ. Μητσοτάκης ως πρόεδρος της ΝΔ να επιλέξει τους δικούς του. Δεν είναι το θέμα αντιδικίας ή προσωπικών θεμάτων. Αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Τζιτζικώστα να διαλέξει όποιους θέλει και του κ. Κακλαμάνη να διαλέξει όποιους θέλει, αν γίνουν πρόεδροι. Εγώ δεν έχω αντίπαλό μου κανέναν νεοδημοκράτη. Εμένα αντίπαλός μου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η μιζέρια που περνάει η χώρα. Αρα σέβομαι τις απόψεις των συναδέλφων, έχουν κάθε δικαίωμα να τις εκφράζουν, εγώ ως δημόσιο πρόσωπο είμαι υποχρεωμένος να δέχομαι την κριτική, ακόμα και από φίλιες δυνάμεις».

Και πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ:

«Πρέπει να σας πω όμως ότι μου έκανε τρομακτική ανάταση ηθικού η αναφορά του Αντώνη Σαμαρά. Ξέρετε εγώ είμαι από αυτούς που έχουν υποστηρίξει πολύ τον Αντώνη Σαμαρά. Τον πιστεύω, πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικά καλός πρωθυπουργός. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται από το αποτέλεσμα. Δεν λέω δεν έκανε λάθη, όλοι κάνουμε λάθη, όμως παρέλαβε την Ελλάδα σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι την παρέδωσε. Επί εποχής του υπήρξε πρόοδος στη χώρα, έκανε η Ελλάδα ένα βήμα εμπρός. Ενας λοιπόν τέτοιος πρωθυπουργός να λέει αυτά τα λόγια στη Realnews με συγχωρείτε αλλά ήταν πολύ τιμητικό για εμένα».

Σχετικά άρθρα