Την κλήση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στη Βουλή αποφάσισε ομοφώνως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η ακρόαση θα γίνει στη Βουλή, παρά το ότι η Γ. Τσατάνη σε επιστολή της είχε δηλώσει ότι η Επιτροπή της Βουλής θα πρέπει να μεταβεί στο γραφείο της. Όλα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επέκριναν την εισαγγελέα για την απάντησή της.
«Γιατί η Γ. Τσατάνη χρησιμοποιεί αυτόν τον περίεργο λόγο ότι η δικαστική εξουσία προτάσσεται; Πρέπει να το δούμε και αυτό στην αλυσίδα μίας ολόκληρης συμπεριφοράς της», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Στην Επιτροπή έχει φτάσει και επιστολή του επιχειρηματία Ανδ. Βγενόπουλου, ο οποίος ζητούσε την ακρόασή του. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε με το αίτημα Βγενόπουλου. Όμως η προεδρεύουσα Τ. Χριστοδουλοπούλου διαφώνησε: «Είναι ένας διάδικος, είναι ένας πολίτης. Σε σχέση με το θέμα δεν μπορεί να συμβάλει σε μία αποκλιμάκωση που θέλουμε. Η παρουσία του εδώ θα διαιωνίσει το πρόβλημα. Ευχαρίστως να το διαιωνίσουμε, αλλά θα σηκώσετε τα χέρια και θα πάρετε την ευθύνη».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης, που είχε ζητήσει να κληθούν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για την μήνυση που έκανε στον συνταγματολόγο Σταύρο Τσακυράκη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε «να έχουμε έναν εφεδρικό» μάρτυρα. Η κ. Χριστοδουλοπούλου τού είπε ότι θα θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση, αλλά παρενέβη ο κ. Βενιζέλος ζητώντας να μην υπάρξει ψηφοφορία, οπότε η πρόταση Τραγάκη απερρίφθη.