Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλήση της Γ. Τσατάνη αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών

Κλήση της Γ. Τσατάνη αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Βγενόπουλος, Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ,

Την κλήση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στη Βουλή αποφάσισε ομοφώνως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η ακρόαση θα γίνει στη Βουλή, παρά το ότι η Γ. Τσατάνη σε επιστολή της είχε δηλώσει ότι η Επιτροπή της Βουλής θα πρέπει να μεταβεί στο γραφείο της. Όλα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας επέκριναν την εισαγγελέα για την απάντησή της.

«Γιατί η Γ. Τσατάνη χρησιμοποιεί αυτόν τον περίεργο λόγο ότι η δικαστική εξουσία προτάσσεται; Πρέπει να το δούμε και αυτό στην αλυσίδα μίας ολόκληρης συμπεριφοράς της», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Στην Επιτροπή έχει φτάσει και επιστολή του επιχειρηματία Ανδ. Βγενόπουλου, ο οποίος ζητούσε την ακρόασή του. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε με το αίτημα Βγενόπουλου. Όμως η προεδρεύουσα Τ. Χριστοδουλοπούλου διαφώνησε: «Είναι ένας διάδικος, είναι ένας πολίτης. Σε σχέση με το θέμα δεν μπορεί να συμβάλει σε μία αποκλιμάκωση που θέλουμε. Η παρουσία του εδώ θα διαιωνίσει το πρόβλημα. Ευχαρίστως να το διαιωνίσουμε, αλλά θα σηκώσετε τα χέρια και θα πάρετε την ευθύνη».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης, που είχε ζητήσει να κληθούν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου για την μήνυση που έκανε στον συνταγματολόγο Σταύρο Τσακυράκη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος πρότεινε «να έχουμε έναν εφεδρικό» μάρτυρα. Η κ. Χριστοδουλοπούλου τού είπε ότι θα θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση, αλλά παρενέβη ο κ. Βενιζέλος ζητώντας να μην υπάρξει ψηφοφορία, οπότε η πρόταση Τραγάκη απερρίφθη.

Σχετικά άρθρα