Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Λευκός Οίκος: Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Κρίση Χρέους, Λευκός Οίκος, Μνημόνιο, Μπάρακ Ομπάμα,

Τη θετική τροπή που έχει λάβει η προσπάθεια επίλυσης της κρίσης χρέους χαιρέτισε ο Λευκός Οίκος, υπαινισσόμενος ωστόσο ότι πρέπει να ληφθούν περαιτέρω βήματα στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχουν παραπέρα σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στο μέλλον και οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων μας στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων» σημειώθηκε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ.

«Πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, οι ΗΠΑ θα είναι παρούσες για να υποστηρίξουν τους εταίρους στην επίλυση της ελληνικής κρίσης» τονίστηκε.

«Όσο η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να τηρούν την υπόσχεση για βοήθεια, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» σχολίασε.

«Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα, βλέπουμε αυθεντική δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις» τονίστηκε ακόμη.

Όπως αναφέρουν οι ΗΠΑ το πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να λυθεί «μέσα σε μια νύχτα», αλλά οι εξελίξεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση τα τελευταία έξι χρόνια, δηλαδή από την εποχή που οι ευρωελληνικές σχέσεις φαινόταν ότι οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επαίνεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες και την Ελλάδα διότι πήραν αποφάσεις-μη δημοφιλείς πολιτικά- που είναι όμως απαραίτητες» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σχετικά άρθρα