Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξυδάκης: Η αλβανική ρητορική του υπερεθνικισμού δημιουργεί προβλήματα

Ξυδάκης: Η αλβανική ρητορική του υπερεθνικισμού δημιουργεί προβλήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Έντι Ράμα, Νίκος Ξυδάκης, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ρητορική του υπερεθνικισμού, η οποία δημιουργεί προβλήματα και στις διακρατικές σχέσεις, χαρακτήρισε ο Νίκος Ξυδάκης τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, περί δήθεν «τσάμικης» καταγωγής των Ελλήνων θεών και ηρώων.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, τα ζητήματα που θέτει η κυβέρνηση Ράμα προωθούν ένταση και εχθροπάθεια μεταξύ των λαών και δημιουργούν θεμελιώδεις παρεξηγήσεις, προκειμένου για να γίνουν –όπως είπε– αντικείμενο χειρισμού, ενώ υπενθύμισε ότι σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού τα τελευταία 25 χρόνια η συνύπαρξη των δύο λαών είναι υποδειγματική.

«Η συνύπαρξη του ελληνικού και του αλβανικού λαού είναι μάλλον υποδειγματική όλο αυτό το τέταρτο του αιώνα που πέρασε και αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη τους όλες οι ηγεσίες, κυρίως στην αλβανική πλευρά» επισήμανε ο ίδιος στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Το κυβερνητικό στέλεχος υπογράμμισε ότι 1 εκατομμύριο Αλβανοί πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευατία 25 χρόνια, εργάστηκαν, πρόκοψαν, έκαναν οικογένειες, πήγαν τα παιδιά τους σχολεία και το γεγονός αυτό –όπως είπε ο κ. Ξυδάκης- βοήθησε ουσιαστικά τον αλβανικό λαό να περάσει σε μια νέα εποχή.

 

Σχετικά άρθρα