Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ξύλο” και χοντρό παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τις offshore

“Ξύλο” και χοντρό παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τις offshore
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Μπορεί οι 37 βουλευτές της ΝΔ υπό τον Λευτέρη Αυγενάκη (τον ίδιον που… παραπληροφόρησε το Πρώτο Θέμα για τις αναλήψεις της Νάντιας Βαλαβάνη εν μέσω capital controls) να κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση, ζητώντας να μάθουν εάν υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης με offshore εταιρεία, ωστόσο το θέμα έχει προκαλέσει μεγάλους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης, αναδεικνύοντας τις εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις που εμφυλοχωρούν στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα “αδειάσματα” κορυφαίων στελεχών από την επομένη της απρόσμενης αποχώρησης της ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στην ηγεσία της Συγγρού, που βλέπει ένα θέμα το οποίο επιχείρησε να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά για να πλήξει την κυβέρνηση να στρέφεται εναντίον της γυρνώντας μπούμερανγκ.

Και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη τρεις ημέρες στη ΝΔ το ζήτημα δεν φαίνεται να “ξεφουσκώνει”.

Ενδεικτικό είναι ότι την Παρασκευή σε τροχιά σύγκρουσης με τις αποφάσεις της ηγεσίας, μετά και τον Νικήτα Κακλαμάνη, βγήκαν ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμμματος Άδωνις Γεωργιάδης και ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας υπογραμμίζουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους πως με τη στάση που ακολούθησε η ηγεσία ενώ ζητούσε επί τριήμερο να έρθει το θέμα στη Βουλή, ενισχύει την κυβερνητική ρητορική για πλήρη ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη διαπλοκή και την αδιαφάνεια.

Την ίδια ώρα στελέχη από τη λεγόμενη παλαιά φρουρά της Νέας Δημοκρατίας μετά και το φιάσκο της Τετάρτης επεναφέρουν το θέμα στρατηγικού σχεδιασμού της Συγγρού, τονίζοντας ότι “δεν είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική βασιζόμενος σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων”.

Συγκεκριμένα σημειώνουν πως η υπόθεση με το 12% του Κατρούγκαλου, το… σπίτι του Τσίπρα που πήρε από πλειστηριασμό, η υπόθεση Βαλαβάνη, το γραφείο δύο κορυφαίων υπουργών στη Συγγρού που παίρνει “ταρίφα” ως και 50.000 τη μέρα για “εξυπηρετήσεις” και πολλές άλλες “αποκαλύψεις” υιοθετήθηκαν από τη ΝΔ και αμέσως μετά διαψεύθηκαν από τα ίδια τα Μέσα που έκαναν το “ρεπορτάζ”, αφήνοντας έκθετο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπίζεται μία διαψευσθείσα αποκάλυψη.

Πληροφορίες ωστόσο του TRIBUNE από το γαλάζιο στρατόπεδο αναφέρουν πως η ηγεσία της παράταξης επενδύει σε νέες “αποκαλύψεις” από εφημερίδα, γεγονός που συνδέεται άρρηκτα και με την κατατεθείσα ερώτηση για τις offshore.

Η χθεσινή κυβίστηση του Πρώτου Θέματος που είχε “αποκαλύψει” τις αναλήψεις της μητέρας της Νάντιας Βαλαβάνη εν μέσω capital controls, για να φτάσει έναν χρόνο μετά να ομολογήσει δημόσια ότι είχε “παρασυρθεί” από τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του Λευτέρη Αυγενάκη, δεν φαίνεται να έχει μεταβάλλει τον τρόπο σκέψης και άσκησης δημοσιογραφίας και πολιτικής. Λάσπη, λάσπη στο τέλος κάτι θα μείνει…

Σχετικά άρθρα