Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά το γαλάζιο φιάσκο των offshore στροφή στο προσφυγικό

Μετά το γαλάζιο φιάσκο των offshore στροφή στο προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Βασίλης Κικίλιας, ΚΕΔΕ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες, Σάμος,

Να αλλάξει άρον άρον την ατζέντα μετά το φιάσκο της αποχώρησης από τη χθεσινή συζήτηση επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία, γυρνώντας την στη διαχείρηση των καθημερινών ζητημάτων. Το κλίμα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ιδιαίτερα βαρύ, με την ηγεσία του κόμματος να πνέει μένεα για το νέο “ναυάγιο” στο οποίο σύρθηκε η ΝΔ με αφορμή τις πολιτικές… offshore, μόλις λίγες ημέρες μετά το στραπάτσο της γαλάζιας στρατηγικής του #fygete, που είχε επενδύσει τα πάντα στην αποτυχία κλεισίματος της διαπραγμάτευσης.

Στο γαλάζιο επιτελείο και την κοινοβουλευτική ομάδα επικρατεί έντονος αναβρασμός καθώς όπως άπαντες αναγνωρίζουν οι εντυπώσεις μένουν και αυτές οι μάχες, όπως έλεγαν έμπειρα στελέχη της Ν.Δ. κερδίζονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου η Συγγρού στρέφει το ενδιαφέρον της στο προσφυγικό, που εκτιμάται ότι έχει προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα ταξιδεύει στη Σάμο για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, συνεχίζοντας τη γαλάζια ρητορική περί αβελτηριών της κυβέρνησης για το προσφυγικό, όπως αυτή διατυπώθηκε και χθες κατά την αιφνίδια επίσκεψή του στο Ελληνικό.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως οι βασικές θέσεις της ΝΔ για τη διαχείρηση του προσφυγικού – μεταναστευτικού που θα ανακοινωθούν στη Σάμο, δεν θα εξαγγελθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά από τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, γεγονός που επιβεβαιώνει πως ο βουλευτής δείχνει να κερδίζει έδαφος για την επόμενη μέρα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Παράλληλα, με το προσφυγικό εκ νέου στην κορυφή της γαλάζιας ατζέντας διαφαίνεται η αγωνία της ΝΔ να θωρακίσει τα δεξιά… σύνορά της, την ώρα που μετά τους Καρατζαφέρη και Μπαλτάκο και ο Φαήλος Κρανιδιώτης προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του κόμματός του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν στην εκδήλωση θα δώσει και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος χθες απούσας της ΝΔ είχε φροντίσει να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους στη Βουλή κατά της κυβέρνησης, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα…

Σχετικά άρθρα