Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαγγελόπουλος: Κανένας υπουργός δεν έχει ανάγκη κάλυψης

Παπαγγελόπουλος: Κανένας υπουργός δεν έχει ανάγκη κάλυψης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Ελληνική Κυβέρνηση, Μνημόνιο,

«Υπήρξε ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού. Η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός δεν συνάδει με τον λαϊκισμό και την υποκρισία. Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη από αυτήν την ιστορία. Αποδεικνύεται ότι είναι δύναμη διαφάνειας και προόδου απέναντι σε εκείνους που εμφανίζονται ως προοδευτικοί ενώ υποκύπτουν στον λαϊκισμό για να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης. Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν πλήττεται, γιατί είναι συνυφασμένο με το DNA της», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία αναφορικά με τις εξωχώριες εταιρείες πολιτικών προσώπων.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος κάλεσε την αντιπολίτευση να ψηφίσει την διάταξη υπογραμμίζοντας: «Τολμήστε να δούμε πόσοι θα δηλώσουν τις offshore που συμμετέχουν. Εγώ δεν ξέρω κανένα από την πλευρά της κυβέρνησης. Να δούμε ποιοι θα είναι από την αντιπολίτευση». «Κανένας υπουργός δεν έχει ανάγκη καλύψεως. Αν κάποιος ξέρει να το πει και να μην κάνει πολιτική σπέκουλα. Απεναντίας εγώ γνωρίζω πολλούς εκτός της κυβέρνησης αλλά δεν θέλω να κάνω πολιτική σπέκουλα», είπε χαρακτηριστικά.

«Κορυφώνεται σήμερα και τελειώνει το ρεσιτάλ υποκρισίας, της ρήσης του Γκαίμπελς “συκοφαντείτε, συκοφαντείτε και κάτι θα μείνει” και της λαϊκής παροιμίας “καθαρός ουρανός δεν φοβάται”. Ευτυχώς δεν στοιχήθηκε όλη η αντιπολίτευση πίσω από την ρήση του Γκαίμπελς. Πίσω από την λαϊκή ρήση και παροιμία στοιχήθηκε η κυβέρνηση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνοντας ότι «η τροπολογία είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας».

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής γιατί όσοι διατηρούν σήμερα εξωχώρια εταιρεία δεν μπορούν να τύχουν οποιουσδήποτε ευεργετήματος. Υπάρχει επίσης και ισχύει η διάταξη για ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες». Υπενθύμισε δε ότι το κείμενο της νέας ρύθμισης «είχε δοθεί στην Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και η διάταξη είχε συζητηθεί. Το είπαν προς τιμήν τους και τα στελέχη της αντιπολίτευσης. Πως είναι δυνατόν να λέτε ότι ήρθε εν κρυπτώ;»

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι στην παλαιότερη ρύθμιση υπήρχε πρόβλημα καθώς «η μη αποσαφήνιση του όρου εξωχώρια εταιρείας και offshore είχε ως αποτέλεσμα όλοι να αθωώνονται στα δικαστήρια».

«Αντιπολίτευση με πρωτοσέλιδα δεν γίνεται. Είναι η δεύτερη φορά που αποδείχθηκε στη Βουλή. Αφήστε το «Πρώτο Θέμα» να κάνει τη δουλειά του – ξέρει αυτό – και κάντε εσείς την δική σας», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Παπαγγελόπουλος απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Σχετικά άρθρα