Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές σε όλα πλην των κόκκινων δανείων

Συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές σε όλα πλην των κόκκινων δανείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΕΚΑΣ, Ελληνική Κυβέρνηση, Ελληνικό Χρέος, Επικουρικές Συντάξεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μνημόνιο,

Συμφωνία για το σύνολο των «ανοιχτών» θεμάτων – πλην των «κόκκινων δανείων» – φέρεται να επήλθε μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, κατά τη διάρκεια των μαραθώνιων διαβουλεύσεων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του αθηναϊκού – μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων, η εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ θεωρείται πλέον, ζήτημα λίγων ημερών.

Όσον αφορά την κατάργηση του ΕΚΑΣ, υπήρξε συμφωνία ώστε οι δικαιούχοι να μην υποχρεωθούν να το επιστρέψουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2016, ενώ αναφορικά με τον ΑΔΜΗΕ, οι θεσμοί φέρεται να αποδέχθηκαν το σύνολο της ελληνικής πρότασης.

Συμφωνία επιτεύχθηκε και για τις μεταβατικές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού. Σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Σχετικά άρθρα