Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βασιλειάδης “τελειώνει” το παραμύθι των offshore

Ο Βασιλειάδης “τελειώνει” το παραμύθι των offshore
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Offshore Εταιρείες, Γιώργος Βασιλειάδης, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νέα Δημοκρατία, Πόθεν Έσχες,

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5» ο γενικός γραμματέας κατά της διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, ξεκαθάρισε ότι «ο νόμος Πόθεν Έσχες, για πρώτη φορά, γίνεται αυστηρότερος και αποτελεσματικότερος», στον απόηχο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης, ο νόμος έρχεται για να καλύψει τα νομικά κενά που οδηγούσαν στην ατιμωρησία, αλλά και να διορθώσει τις αστοχίες από την κακή νομοθέτηση των τελευταίων ετών. Ο γ.γ. κατά της διαφθοράς συμπλήρωσε πως διασφαλίζεται πλήρως η ποινική ευθύνη υπόχρεων προσώπων που υπέβαλαν ανακριβή Πόθεν Έσχες ή δεν υπέβαλαν καθόλου, χαρακτηρίζοντας ψευδή και παραπλανητικά τα σχετικά δημοσιεύματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε λίγο αργότερα στο «Πρακτορείο 104,9 fm». Όπως εξήγησε, το 2010 είχε ψηφιστεί νομοθετική διάταξη η οποία απαγόρευε τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες βουλευτών και άλλων κατηγοριών, που υποβάλλουν φορολογική δήλωση “πόθεν έσχες”, αλλά ο νόμος ήταν ασαφής με αποτέλεσμα και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής να εγείρει θέμα νομιμότητας.

Ο νέος νόμος «διορθώνει το νομικό κενό που άφηνε τους πάντες ατιμώρητους» επισήμανε ο κ. Βασιλείαδης, και πρόσθεσε ότι το νομικό αυτό κενό έπρεπε να καλυφθεί από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι μέλος της ομάδας καταπολέμησης της διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου (Greco). Σχολιάζοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης είπε: “φωνάζει ο κλέφτης”.

Σχετικά άρθρα