Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σόιμπλε: Η Ελλάδα ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι πολλοί περίμεναν

Σόιμπλε: Η Ελλάδα ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι πολλοί περίμεναν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Reuters, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος,

Περισσότερο αισιόδοξος για την Ελλάδα δήλωσε πλέον, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Αισθάνομαι πλέον, πιο αισιόδοξος για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα από ό,τι στο παρελθόν» τόνισε ο Γερμανός υπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Η αισιοδοξία του Σόιμπλε, σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, εδράζεται στη συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου, όταν Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία, τόσο για την αξιολόγηση, όσο και για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Ο Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι οι κρίσεις μπορεί να προκαλέσουν αντιδημοφιλείς δημοσιονομικές αποφάσεις, δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για την σταθερότητα του προϋπολογισμού.

Ο Γερμανός υπουργός σχολιάζει και το βρετανικό δημοψήφισμα, σημειώνοντας: “Πιστεύω ότι οι Βρετανοί θα λάβουν στο τέλος μια λογική απόφαση στο δημοψήφισμα”.

Παράλληλα, αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βερολίνου και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  για τη νομισματική πολιτική, υπογραμμίζει ότι  η ευθύνη που έχει η ΕΚΤ για το σύνολο της ευρωζώνης σημαίνει ότι ο θεσμός αυτός δεν εφαρμόζει την καλύτερη νομισματική πολιτική για τη Γερμανία.

Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί πως «η ΕΚΤ πρέπει να επιδιώκει μια πολιτική σε μια νομισματική ένωση και για τα 19 κράτη μέλη που δεν είναι η καλύτερη δυνατή νομισματική πολιτική για τη Γερμανία».

Δήλωσε ακόμα όλοι οι θεσμοί, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, χρειάζεται να είναι ανοιχτοί στο να αποτελούν θέμα δημόσιας συζήτησης. Τις τελευταίες εβδομάδες, η ΕΚΤ έχει δεχθεί την κριτική κάποιων Γερμανών πολιτικών για τα πολύ χαμηλά επιτόκιά της.

Σχετικά άρθρα