Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: ΕΚΑΣ και «κόκκινα» δάνεια τα εναπομείναντα αγκάθια

Σταθάκης: ΕΚΑΣ και «κόκκινα» δάνεια τα εναπομείναντα αγκάθια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γιώργος Σταθάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΕΚΑΣ, Κόκκινα Δάνεια, Μνημόνιο, Προαπαιτούμενα Μέτρα,

Τα εναπομείναντα «αγκάθια» για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μοναδικά θέματα που παραμένουν στο τραπέζι είναι το ΕΚΑΣ και η πώληση των «κόκκινων» δανείων, τα οποία είναι εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Σταθάκης, όσον αφορά το πρώτο ζήτημα, διαβεβαίωσε ότι «θα βρεθεί λύση», ενώ όσον αφορά το δεύτερο, διευκρίνισε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πώληση των συγκεκριμένων δανείων, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 1,5 δισ. ευρώ.

Αναφορά έκανε και στην παραχώρηση του Ελληνικού, με τον ίδιο να καθιστά σαφές ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την παραχώρηση των δημόσιων εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ και των αστικών συγκοινωνιών.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία του Eurogroup και δήλωσε έτοιμος να εκπονήσει έναν οδικό χάρτη για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls).

Σχετικά άρθρα