Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα δύο σπάει η δόση των 10,3 δισ. για την Ελλάδα

Στα δύο σπάει η δόση των 10,3 δισ. για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος,

Σε μαραθώνια εξελίσσεται η συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προσανατολίζονται σε κλείσιμο της αξιολόγησης και εκταμίευση της δόσης, ύψους 10,3 δισ. ευρώ, πιθανότατα σε δύο υποδόσεις, τον Ιούνιο (7,5 δισ. ευρώ) και τον Σεπτέβριο (2,8 δισ. ευρώ).

Χαρακτηριστικό της δύσκολης διαπραγμάτευσης που γίνεται στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών είναι το γεγονός ότι στις 22.30 ώρα Ελλάδος, μετά από περίπου 6 ώρες συνεδρίασης, οι συζητήσεις διακόπηκαν προκειμένου να υπάρξουν διαβουλεύσεις του κ. Τσακαλώτου με την Αθήνα.

Εκείνη την ώρα κυκλοφόρησαν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές περί σεναρίου τμηματικής καταβολής της δόσης προς Ελλάδα, η πρώτη των 7,5 δισ, τον Ιούνιο και η δεύτερη των 2,8 τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο υπουργοί εγείρουν 9 αξιώσεις ως προαπαιτούμενες για την καταβολή των χρημάτων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τουλάχιστον τρεις υπουργοί Οικονομικών είναι εξοργισμένοι με το γεγονός ότι την περασμένη Κυριακή στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνουν οι επιστροφές του ΕΚΑΣ, χωρίς να λάβει την σύμφωνη γνώμη των θεσμών.

Οι θεσμοί εξέφρασαν και έντονες επιφυλάξεις για το νέο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εξήγγειλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για πτυχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, τις ιδιωτικοποιήσεις με έμφαση στο Ελληνικό, ενώ ζήτησαν να υπάρξει πρόβλεψη για νομική προστασία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου υπερταμείου.

Σχετικά άρθρα