Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: “Εκχωρείται η περιουσία της πατρίδας σε άδηλο έλεγχο”

Νίκος Δένδιας: “Εκχωρείται η περιουσία της πατρίδας σε άδηλο έλεγχο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας,

Να ανακαλέσει τη δημιουργία του υπερταμείου (Εταιρείας Δημόσιων Συμμετοχών) ζήτησε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχθηκε ανάλογο αίτημα των δανειστών.

Όπως είπε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, μέσω του Ταμείου «εκχωρείται η περιουσία της πατρίδας σε άδηλο έλεγχο χωρίς λογοδοσία στο Κοινοβούλιο».

«Εσείς είσαστε οι έξυπνοι που είδατε την μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη; Εμείς πως δεν το καταλάβαμε ότι κρύβεται τέτοιο χρυσωρυχείο;» ρώτησε ο κ. Δένδιας προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο υπερΤαμείο έχει την εξουσία το Εποπτικό συμβούλιο, αφού ορίζει το δ.σ. και είναι αυτό που τροποποιεί το καταστατικό, ενώ υποστήριξε ότι το ελληνικό Δημόσιο στερείται των βασικών εξουσιών που θα είχε ο βασικός μέτοχος οποιασδήποτε εταιρείας.

«Κι εδώ μιλάμε για την εταιρεία που έχει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας. Δεν καταλαβαίνετε τι πάμε να πάθουμε; Πού είναι η εθνική κυριαρχία; Κι όλα αυτά με μια απλή ενημέρωση της Βουλής, χωρίς λογοδοσία», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας διερωτήθηκε αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος θα ψηφίσει την τροπολογία για αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης των ένστολων για δύο χρόνια.

Κάλεσε επιπλέον «εκείνους που μάχονται κατά της διαπλοκής» – όπως είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ – να δημοσιοποιήσουν τον κατάλογο των ονομάτων, στα οποία αφορά η διάταξη για την άρση του αξιόποινου μετά τον καταλογισμό από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Γιατί αν τον φέρετε θα δείτε πως πρόκειται για την επιτομή της διαπλοκής, όπως την ορίζει ο κόσμος» συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην ρύθμιση για τους δασικούς χάρτες, ο κ. Δένδιας είπε ότι αποτελεί απόπειρα νομιμοποίησης αυθαιρέτων.

Σχετικά άρθρα